Donaris 930 x 122

consiliul judetean

UN NOU POD ȘI DRUM ASFALTAT ÎN ARGEŞ

Un nou pod și drum asfaltat în Argeș. După finalizarea lucrărilor de asfaltare a drumului județean Stoenești – Dragoslavele, lucrare care continuă alte investiții de infrastructură județeană precum drumul Costești – Bradu (Pârvu-Roșu), președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a fost prezent în weekend la inaugurarea oficială a altor două investiții de infrastructură rutieră.

Citiți și: Ninge! Drumarii au ieșit să curețe șoselele!

Astfel, duminică, 11 noiembrie 2018, în comuna Mușătești a fost inaugurat noul pod din punctul Mailat, pod care face legătura peste râul Vâlsan între satele Muşăteşti, Robaia şi Rotăreşti. Alături de primarul Constantin Oancea și de comunitatea locală s-a aflat președintele Consiliului Județean Argeș, investiția fiind realizată și cu fonduri de la bugetul județean.

De altfel, din luna iunie 2016 și până în prezent, Consiliul Județean Argeș a sprijinit financiar administrația locală din comuna Mușătești pentru realizarea mai multor investiții:

Citiți și: Doliu de ultim moment la Consiliul Județean Argeș!

– gospodărie de apă pentru alimentarea cu apă a comunei;

– refacere pod trafic ușor peste râul Vâlsan, pe DC 267B, în punctul Mailat;

– reabilitare cămin cultural sat Stroești;

– reabilitare cămin cultural sat Robaia;

– reabilitare corp clădire laboratoare Școala cu clasele I-VIII sat Stroești;

– reabilitare grup sanitar Școala Gimnazială cu clasele I-VIII sat Robaia;

– reabilitare școala cu clasele I-VIII sat Robaia;

– reabilitare dispensar uman sat Stroești.

Cu o zi mai devreme, sâmbătă, 10 noiembrie 2018, în comuna Teiu a fost inaugurată una dintre cele mai importante investiții ale administrației publice locale și a primarului Florin Dumitru, realizată în parteneriat cu administrația județeană, dar și națională, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL II): asfaltarea drumului comunal 100 Teiu-Mozacu.

Au fost asfaltați 4,2 km de drum comunal, în proiect fiind incluse și realizarea șanțurilor, amenajarea terasamentelor și asfaltarea a 25 de metri în lateral la fiecare intrare, 14 la număr pe acest drum comunal. Este vorba de un drum comunal care asigură legătura cu drumul județean 508 (Căteasca – Furduieşti – Teiu – Buta).

Tot pentru această zonă, Consiliul Județean Argeș a accesat un proiect cu finanțare europeană: „Modernizare DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Cătanele, în lungime de 42,034 km”. Pentru realizarea proiectului, la începutul anului, a fost aprobat acordul de parteneriat între Consiliul Judeţul Argeş (lider de proiect) şi comunele Slobozia, Teiu, Căteasca, Mozăceni, Negraşi, Rociu şi Oarja, localitățile care sunt traversate de acest drum.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 99.818.008 lei. Contribuția Consiliul Județean Argeș este de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 1.996.360 de lei, reprezentând cofinanțarea.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90