Donaris 930 x 122

isu argeș

UPDATE: PROIECTUL DE RENOVARE A PIEȚEI CEAIR, AMÂNAT

(UPDATE 12 DECEMBRIE 2019 ORA 16:10): Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local. Va fi făcută o analiză la fața locului pentru a se stabili necesitatea renovării etajului I al pieței agroalimentare Calea București (Ceair).

Citiți și: Primăria Pitești caută arhitect șef

10 DECEMBRIE 2019: Primăria Pitești vrea să renoveze etajul I al pieței agroalimentare Calea București (Ceair), spațiu care acum este liber.

În acest spațiu își va desfășura activitatea Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș în perioada în care sediul instituției ISU de pe strada Traian se va afla în reabilitare și modernizare. Mutarea ar fi trebuit să aibă loc încă de la începutul verii, însă lucrările la sediul de pe strada Traian încă nu au început.

Citiți și: Zile de foc în Piteşti şi Mioveni. Se dă alarma pentru un exerciţiu militar de amploare

Cum ISU Argeș se va muta temporar în spațiul liber din piața Ceair, municipalitatea intenționează să îl amenajeze corespunzător. Peste 1.130.000 de lei reprezintă valoarea estimată a investiției, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi supus dezbaterii și votului în ședința ordinară în plen din această lună a Consiliului Local Pitești.

Lucrările de reabilitare și modernizare vor consta și în schimbarea pardoselii, a tavanului și a instalației electrice.

Amintim că extinderea pieței agroalimentare Ceair, cea mai mare piață de acest fel din Pitești, a fost realizată în mandatul primarului Tudor Pendiuc și a înghițit o importantă sumă de bani. Corpul de clădire care în curând va servi ca sediu temporar pentru ISU Argeș a ajuns în timp un loc aproape pustiu, după cum am atras atenția în repetate rânduri.

De-a lungul vremii, au existat mai multe încercări de a dezvolta afaceri comerciale în incinta clădirii, dar fără succes. Astăzi, doar la parter există câţiva vânzători.

Primăria Pitești explica și motivul pentru care, în opinia sa, extinderea pieţei Ceair a fost o investiție eşuată: ,,La data construirii, investiţia a fost oportună, având în vedere numărul mare de locuitori din zonă şi faptul că vechea piaţă nu mai corespundea normelor de funcţionare. Dezvoltarea în ultimii ani a reţelei de hipermarketuri în municipiul Piteşti a adus la scăderea numărului de comercianţi”. Mai mute detalii, AICI.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441