Donaris 930 x 122

Nova Arhitectura

UPDATE/VIDEO: PROIECTUL IMOBILIAR DE LÂNGĂ PĂDUREA TRIVALE, RESPINS DIN NOU DIN CAUZA STUDIULUI DE TRAFIC

UPDATE Consiliul Local Pitești, întrunit azi, 12 octombrie, în ședință ordinară, a votat împotriva proiectului inițiat de primar privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția “Construire ansamblu locuințe colective” situată în intravilanul municipiului Pitești, pe str. Nicolae Labiș, nr. 30, proiect al cărui studiu de trafic  e făcut în perioada pandemiei și, din multe puncte de vedere, n-ar reflecta valorile normale de trafic ale unei perioade obișnuite.

Citiți și: Pitești. Câțiva consilieri locali trecători au decis soarta Pădurii Trivale

„Nu știu ce să mai zicem despre PUD-ul acesta. Legislația care stă la baza întocmirii acestui studiu de trafic e foarte veche. Este clar că numărul de mașini a crescut de atunci foarte mult și am ajuns în același punct”.

Nu ne opunem dezvoltării imobiliare a zonei, dar la baza acestui proiect să un PUZ din 2007″, a spus un reprezentant al locatarilor din zonă, prezent în sală (VIDEO, de la min. 36 38)

Citiți și: În Pădurea Trivale se întâmplă ceva!

Amintim că viitorul ansamblu rezidențial de lângă pădurea Trivale a fost introdus pe ordinea de zi a multor ședințe anterioare de CL și retras sau respins tocmai din cauza studiului de trafic prezentat de dezvoltatorul imobiliar (studiu care arată că proiectul imobiliar n-ar influența circulația rutieră, dar care ridică semne de întrebare).

După inflamarea spiritelor pe marginea acestui proiect, firma de consultanță care a întocmit documentul a transmis Primăriei Pitești unele precizări suplimentare legate de aspectele care au generat suspiciuni.

 

Aceasta spune că datele ar fi fost culese înainte de declararea stării de urgență. Recunoaște că preluarea datelor din teren s-a făcut după sistarea activităților școlilor (suspendarea cursurilor în învățământul preuniversitar a fost decisă începând cu 11 martie), un aspect cu influențe asupra traficului rutier, dar susține că, în studiu, situația ar fi fost compensată prin aplicarea unor coeficienți. Iată ce se arată, concret, în adresa înaintată arhitectului-șef al Primăriei Pitești de către firma care a realizat studiul:

Despre viitorul proiect cu 4 blocuri și 120 de apartamente

Proiectul  privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru investiția “Construire ansamblu locuințe colective” situată în intravilanul municipiului Pitești, pe str. Nicolae Labiș, nr. 30 este inițiat de S.C. Nova Arhitectura S.R.L. (amănunte, AICI).

Ce presupune? Concret, pe un teren de 6.581 de mp, aflat în apropierea pădurii Trivale, dezvoltatorul vrea să ridice un ansamblu format din patru blocuri cu regim de înălțime Ds+P+4E cu funcțiune rezidențială (cu 78 de locuri de parcare amenajate pe platforme betonate și alte 58 de locuri de parcare la demisolurile a trei dintre imobile).

Vecinii viitoarei construcții au semnalat municipalității, încă de anul trecut, că ansamblul rezidențial propus nu are niciun fel de studiu de trafic și nicio analiză care să arate dacă rețelele de utilități pot să preia încă 120 de apartamente (prevăzute în proiect).

Petenții au formulat opoziție la anunțul de intenție cu nr. 3297 din 22 ianuarie 2019 privind elaborarea PUD, arătând, printre altele, că obiectivul nu ar respecta regimul de înălțime al imobilelor din zonă, argumentând că pe strada N. Labiș sunt numai imobile de până la P+2E și atrăgând atenția și asupra altor probleme ale proiectului.

 

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Un comentariu

  • Padurar spune:

    Foarte bine, asa sa rămână, neaprobat. După ce întra noul consiliu la primărie, cu majoritate PNL Usr nu va mai avea chiar nici o șansă.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90