930×122 CAPRA 5

bani

Ajutor de criză a la Renault: Angajații din Franța primesc 1.000 €, la Dacia 10 lei în plus la tichete!

Ajutor de criză a la Renault: Angajații din Franța primesc 1.000 €, la Dacia doar 10 lei în plus la tichete!

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Sindicatele din Uzina Dacia Mioveni și conducerea companiei au negociat o compensație pe care angajații să o primească în această perioadă, pentru a-i ajuta să traverseze mai ușor creșterea prețurilor, anunță și Profit.ro. Detalii, AICI și AICI 

Luând în calcul și prețurile de pe piață, creșterea nu este una la fel de mare cum a fost anunțată pentru angajații Renault din Franța care primesc un ajutor de 1.000 de euro, afirmă Profit.ro

Citiți și: Cifrele de la Dacia care spun tot!

„Contextul inflaționist” i-a determinat pe cei de la Dacia să discute cu sindicatele o compensație financiară acordată angajaților.

Aceasta va fi, în cele din urmă, sub forma unei majorări a tichetului de masă, cu 10 lei. Asta înseamnă că, pentru 20 de zile lucrate, un angajat va primi 200 de lei în plus, sub forma tichetelor.

Angajații care lucrează remote vor primi în plus 150 de lei, care să le compenseze cheltuielile. Decizia a fost comunicată angajaților la finalul negocierilor din „Comisia Paritară” din care fac parte reprezentanții sindicatelor și cei ai managementului.

„Având în vedere contextul inflationist actual, urmare a discuțiilor între administrație și sindicatul reprezentativ pentru susținerea puterii de cumpărare a salariaților, în cadrul Comisiei paritare părțile au convenit asupra aplicării următoarelor măsuri:

– Creșterea valorii tichetului de mase de la 20 lei la 30 lei pentru perioada octombrie – decembrie 2022;

– Persoanelor care lucrează în telemuncă, indiferent de numărul de zile pe săptămână, li se va acorda o singură dată suma de 150 lei ca măsură compensatorie pentru perioada octombrie – decembrie 2022″, scrie în document.

Sursa: Profit.ro. Foto: Arhiva

555 X 222 CAPRA

Comentarii

2 comentarii

  • Romi spune:

    Cei de la Dacia primesc atât cât au negociat vajnicii sindicaliști. Cât despre diferența dintre cei din Franța și cei de la Pitești este clar, cei de la Renault sunt ai lor iar cei de la Dacia sunt ai nimănui. De ce e așa, intrebati-i pe cei care au dat Dacia pe nimic ( nu și pentru ei) inloc să o aducă la stare competitivă. Nu ne vindem țara, nu-asa?

  • Ionel medrea spune:

    Și prosti votează PSD .

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3