- Publicat de: ePitești
- 11-06-2024, ora 7:53
- Știri, Știri
Ajutor nesperat pentru firme și PFA-uri!
Ajutor nesperat pentru firme și PFA-uri!
Citiți și: Se dau sume importante! Decizie surpriză la Guvern: încep plățileFirmele și PFA-urile care dețin spații în clădirile cu risc seismic ridicat vor putea cere un ajutor financiar nerambursabil de până la 300.000 de euro pentru consolidare seismică și eficientizare energetică.
Această inițiativă este inclusă într-un proiect de ordin lansat recent în dezbatere publică de către Ministerul Dezvoltării, conform Avocatnet.ro.
Citiți și: Șocant! Cum a fost un tânăr terorizat de un bărbat de 50 de ani din cauza unui prietenInițiativa vizează clădirile incluse în Programul național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat.
Ajutorul nerambursabil va fi oferit printr-o schemă de minimis, conform Legii 212/2022, și va putea fi utilizat pentru proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare seismică și creșterea eficienței energetice a clădirilor încadrate în clasele de risc seismic Rs I sau Rs II.
Valoarea maximă a finanțării va fi de 300.000 de euro per întreprindere, echivalent în lei.
Acoperind integral costurile eligibile ale proiectului.
Ajutor nesperat pentru firme și PFA-uri!
Schema de ajutor de minimis vizează întreprinderile care dețin spații cu altă destinație decât cea de locuință, situate la parterul clădirilor de locuit sau distribuite pe mai multe niveluri, precum și în clădiri de interes și utilitate publică unde se desfășoară activități economice.
Solicitanții pot fi societăți comerciale, PFA-uri, întreprinderi individuale sau familiale.
Cererile de finanțare și documentele justificative trebuie depuse la autoritățile locale.
Este important de menționat că ajutorul de minimis va trebui restituit dacă spațiile beneficiare vor fi înstrăinate în mai puțin de zece ani de la acordarea finanțării.
Proiectul de ordin are ca scop principal reducerea riscului seismic al clădirilor existente și asigurarea funcționalității acestora conform cerințelor fundamentale.
Inclusiv creșterea eficienței energetice.
Acesta urmărește creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice și sprijinirea întreprinderilor în eforturile lor de a menține spațiile sigure și eficiente energetic.
Pentru ca aceste măsuri să se aplice, proiectul de ordin trebuie aprobat și publicat în Monitorul Oficial.
În prezent, acesta se află în faza de dezbatere publică.