EcoMoto 930×122

copii

Alarmă generală! Crește numărul minorilor dispăruți!

Alarmă generală! Crește numărul minorilor dispăruți!

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Conform unui raport al Asociației „Salvați Copiii”, numărul sesizărilor privind dispariția de la domiciliu a copiilor a crescut exponențial în ultimii doi ani.

Astfel, analiza perioadei cuprinse între 30 aprilie 2022 și 22 aprilie 2023 semnalează faptul că au fost înregistrate 8.722 de sesizări referitoare la dispariția minorilor de la domiciliu, cu 1.145 mai mult decât în anul anterior.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

„Din datele obținute de la Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General de Poliție reiese că în perioada analizată au dispărut 106 copii cu vârsta sub 5 ani, 176  de copii cu vârsta între 5 și 10 ani, 2.245 de copii între 10-14 ani și  6.195 de  copii de peste 14 ani.  În evidența autorităților se află și dispariția unui copil ucrainean, în vârstă de 6 ani, dispărut în data de 1 februarie 2023.

Din totalul sesizărilor înregistrate, peste 30% reprezintă plecări voluntare din locuințele sociale sau centrele D.G.A.S.P.C. Cele mai multe dispariții au fost înregistrate în București și județele Bacău, Iași și Constanța.”, transmite sursa citată.

Sursă foto: Salvați Copiii

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Edy spune:

    „Alarmă generală! Scade sănătatea mintală a tinerilor, vom culege roadele anilor de indiferența in curând.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90