263×587 MAIA

Alertă! Alimente care te pot trimite la spital de 1 Mai

Alertă! Alimente care te pot trimite la spital de 1 Mai

Dr. Voichița Lăzureanu, șef de secție la Spitalul ,,Victor Babeș” din Timișoara, a oferit o serie de sfaturi importante pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare.

930 x122 grota rece
555x222px_MS-TIB

Într-un interviu recent acordat pentru Antena 3 CNN, medicul a vorbit despre riscurile asociate consumului de alimente inadecvat preparate, în special în contextul sărbătorilor de 1 Mai și Paște, când oamenii tind să consume cantități mai mari de carne și preparate din carne.

Principalele alimente cu risc crescut

Dr. Lăzureanu a evidențiat că anumite tipuri de alimente, dacă nu sunt gestionate sau preparate corespunzător, pot duce la urgențe medicale serioase:

Carne crudă sau insuficient preparată termic

– Aceasta poate rămâne contaminată cu microbi care pot produce toxine sau cauza gastroenterocolite.

Pește și fructe de mare

– Aceste alimente se alterează rapid și pot fi surse de toxine periculoase pentru sistemul nervos central, ficat și rinichi.

Cârnați și alimente conservate

930X122 MAIA
555 X 222 CAPRA

– În absența aerului, anumite tipuri de bacterii pot produce toxine ce sunt direct periculoase la ingestie.

Sfaturi pentru prepararea și consumul alimentelor

Alertă! Alimente care te pot trimite la spital de 1 Mai

Achiziționarea alimentelor:

Optați pentru carne și alte alimente proaspete de la vânzători de încredere sau direct de la producători.

Prepararea corectă:

Asigurați-vă că toate alimentele, în special carnea și peștele, sunt bine gătite pentru a distruge orice microorganism potențial periculos.

Depozitarea adecvată:

pizzeria sapori  930 122
Eurial 555 x222

Mențineți alimentele în frigider și evitați să le lăsați la temperatura camerei pentru perioade lungi, mai ales în zilele calde.

Prevenirea îmbolnăvirilor

Igienă personală:

Este esențial să vă spălați mâinile înainte de a manipula alimente și între manipularea diferitelor tipuri de alimente.

Consum moderat:

În perioadele de sărbătoare, este ușor să consumăm prea mult, ceea ce poate suprasolicita stomacul și agrava efectele oricărei contaminări.

Dr. Lăzureanu a subliniat importanța conștientizării acestor riscuri și a respectării acestor măsuri de precauție pentru a evita incidentele neplăcute și vizitele neașteptate la urgențe.

Foto: Descriptiv/jurnalul.ro

TUNEL 930122 (1)
555×222 grota rece
263×587 MAIA