SMART KIDS 930X122

direcția de sănătate

ALERTĂ DE MENINGITĂ ACUTĂ LA ”ZINCA”. ELEVĂ INTERNATĂ LA BUCUREȘTI

Alertă de meningită acută la ”Zinca”. Elevă internată la București. O tânără de 16 ani, elevă a Colegiului Național ”Zinca Golescu” din Pitești, a fost internată în Spitalul ”Matei Balș” din Capitală. Există suspiciunea că adolescenta are meningită acută.

Citiți și: Un Colegiu important din Pitești angajează!

”Este suspiciune de meningită, este cu o meningită acută, dar nu știm dacă este bacteriană sau virală în acest moment, este o suspiciune de meningită meningococică”, declară pentru ePitești Sorina Honțaru, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș.

Honțaru confirmă că este vorba despre o elevă a Colegiului ”Zinca Golescu”, acolo unde s-a deplasat o echipă a DSP Argeș.

Citiți și: Un profesor de la „Economic” este acuzat că a vrut să abuzeze sexual o elevă

Înainte de a fi dusă la Spitalul ”Matei Balș”, tânăra a ajuns inițial la Spitalul de Pediatrie din Pitești.

”Azi s-a prezentat o pacientă de 16 ani în jurul orei 2 dimineața, cu o stare generală modificată, cu febră, frison, vărsături și dureri abdominale.

În urma investigațiilor de specialitate și a consulturilor, s-a ridicat suspiciunea de meningită, motiv pentru care s-a transferat la Spitalul ”Matei Balș” din București”, ne declară Adina Enescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie din Pitești.

SMART KIDS 555×222

Comentarii

New Profesional Consult 570×90