930 x122 grota rece

greva

Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

Alertă: Grevă generală! Angajații amenință că vor opri activitatea

Citiți și: Pensiile, schimbare semnificativă în luna mai! Anunțul făcut azi de oficialități

Alertă la Poșta Română. Angajații amenință cu declanșarea unei greve generale.

În urma unui asemenea protest, serviciile poștale din România ar putea fi afectate în mod semnificativ. Astfel, milioane de români ar avea de suferit.

Citiți și: Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Vești proaste pentru cei care le așteaptă

Alertă: Grevă generală!

Data estimată pentru declanșarea grevei este 1 aprilie, a anunțat Vicepreședintele Blocului Național Sindical (BNS), Mircea Burlacu.

Problema din spatele acestor măsuri sunt discuțiile și negocierile îndelungate cu privire la contractul colectiv de muncă, notează infofinanciar.ro.

Declarațiile vicepreședintelui Blocului Național Sindical 

„Suntem în a 37-a zi de când am început discuțiile pe contract. Practic, n-am făcut niciun pas în faţă.

Deşi împreună cu echipa companiei, cu aceeaşi echipă a companiei, în urmă cu câteva luni de zile, am luat articol cu articol, am convenit asupra unei forme, am făcut un contract colectiv de muncă ce a fost în vigoare până la 31 ianuarie. Suntem astăzi în situaţia de a lua din nou în dezbatere şi de a aduce din nou argumente pentru fiecare articol din contract.

Termenul pe care îl estimăm pentru declanşarea grevei generale este data de 1 aprilie. Va fi, probabil, respectând toate prevederile legale, momentul declarării grevei propriu-zise, cu oprirea totală a lucrului.”

La rândul său, preşedintele BNS, Dumitru Costin, a menţionat că, până la sfârşitul acestei luni, vor fi autorizate locaţiile de protest în care vor veni activiştii sindicali şi membrii de sindicat.

Principalul sediu vizat este cel al Ministerului Dezvoltării.

Foto descriptiv: arhivă

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90