930 x122 grota rece

proiectil

Alertă lângă Pitești! Proiectil exploziv găsit pe un teren agricol

În jurul orei 10.00, echipajul pirotehnic al ISU Argeș a intervenit în localitatea Albota pentru cercetarea, identificarea și ridicarea unui proiectil găsit de către un cetățean în timpul unor activități de curățire ale unui teren agricol.

Citiți și: Panică pe Transfăgărășan. Autoritățile au intervenit de urgență

Pompierii au constat că a fost vorba de un proiectil exploziv de calibrul 75 de mm, cu proveniența din Al Doilea Război Mondial, cu focosul rupt și trecut prin gura de foc.

Citiți și: UPDATE: MISIUNE PIROTEHNICĂ ÎN CÂMPULUNG

Atenție, muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

– Nu atingeți aceste elemente;

– Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;

– Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

– Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Foto principal – descriptiv: ZdpN

555×222 grota rece

Comentarii

Un comentariu

  • Lili spune:

    Din al doilea razboi mondial! De cat timp zacea acolo! Bine ca nu s-a intamplat nimic… Bine acum… sa nu le atingem… pai de unde stim ce sunt? Nu e ca si cum ne invata modele la scoala…

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90