Eurial 930 x 122

anpc

Alertă! Protecția Consumatorului, semnal de alarmă privind vopseaua de ouă

Alertă! Protecția Consumatorului, semnal de alarmă privind vopseaua de ouă

Citiți și: Pericole de Black Friday: Nu le cumpărați!

În aceste zile, toți creștinii ortodocși vopsesc ouăle de Paște.

Specialiștii recomandă însă să fim foarte atenți la vopseaua pe care o folosim pentru ouă.

Citiți și: Exclusiv! Camera ascunsă dezvăluie: Super magazinul care refuză plata pentru reciclare

Șeful ANPC, Paul Anghel a transmis un avertisment important.

Acesta precizează că anumite tipuri de vopsea sunt extrem de periculoase pentru sănătate, conform Bugetul.ro.

Achiziționarea vopselei trebuie făcută doar din locuri autorizate.

De asemenea, eticheta produsului trebuie citită cu mare atenție.

Alertă! Protecția Consumatorului, semnal de alarmă privind vopseaua de ouă

Pentru vopsirea ouălor nu trebuie folosite alte tipuri de vopsea, cum ar fi cea tipografică sau pentru textile, deoarece acestea pot prezenta un real pericol pentru sănătate.

„Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și se va citi cu atenție eticheta produsului, care trebuie să conțină: numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, instrucțiuni de utilizare, data durabilității minimale.

Atenție! La vopsirea ouălor nu utilizați vopsea pentru alte destinații, precum cea tipografică sau pentru textile. Utilizarea altor tipuri de vopsele, poate prezenta un real pericol pentru sănătate.”, a scris Paul Anghel pe pagina sa de Facebook, potrivit dailybusiness.ro.

Directorul ANPC recomandă o metodă naturală de vopsire a ouălor.

Această variantă este sănătoasă chiar dacă vopseaua atinge albușul de ou.

Fiind totul natural, oul poate fi consumat în continuare fără vreun risc.

„Sfecla roșie este ideală pentru a vopsi ouăle. Această legumă este o sursă bună de pigmenți roșii și galbeni cunoscuți sub numele de betalaine. Betalainele sunt formate din betacianine (roșii) și betaxantine (galbene). Cea mai importantă betacianină din sfeclă este betanina și reprezintă 75-95 % din pigmentul roșu.

Datorită acestei substanțe, sfecla are o culoare roșie intensă și poate acoperi ușor coaja poroasă a unui ou.

De asemenea, în cazul în care vopseaua atinge albușul de ou, acesta poate fi consumat fără probleme.”, a spus Paul Anghel, conform sursei citate.

Foto: Descriptiv/dailybusiness.ro

555×222-epitesti PNL
Pizza Sapori Italia 570 90