- Publicat de: Cristina Stancu
- 10-04-2020, ora 18:17
- Știri
ALIMENTELE CARE S-AU SCUMPIT CEL MAI MULT ÎN ULTIMA LUNĂ
Datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică indică o creștere substanțială a prețurilor câtorva alimente în luna martie a acestui an faţă de februarie 2020.
Citiți și: Ce alimente rămân cu prețuri „înghețate” până în 2025!Făina s-a scumpit cu 1,79%, conservele din carne, cu 1,26%, iar brânza, cu 1,02%. Pâinea s-a scumpit și ea cu aproape 1%.
Cartofii s-au scumpit însă cel mai mult, cu 8,74%, dacă ne raportăm la februarie și cu 11,67% dacă ne raportăm la sfârșitul anului trecut.
Citiți și: Alertă alimentară de proporții! Mii de produse retraseLa fructe, preţurile au crescut în martie cu 5,22% faţă de februarie şi cu 12% faţă de decembrie 2020.
S-au înregistrat și scăderi de prețuri în intervalul amintit. Ouăle s-au ieftinit cu 1,7% în martie faţă de luna precedentă, iar faţă de sfârșitul anului trecut, cu 1,78%.
Scumpiri și la mărfuri nealimentare. Dintre mărfurile nealimentare, se remarcă tutunul şi ţigările, care s-au scumpit cu 2,01% în luna martie a acestui an faţă de februarie 2020 şi cu 4,10% faţă de luna decembrie 2019.
Combustibilii, în schimb, s-au ieftinit cu 2,64% faţă luna anterioară şi cu 5,79% faţă de decembrie 2019.