930 x122 grota rece

diplome

Amendă uriașă pentru cei care fac asta!

Amendă uriașă pentru cei care fac asta!

Citiți și: O importantă bancă, vândută! Ce se întâmplă cu angajații și clienții

Deoarece, atunci când vine vorba despre tranzacționarea de lucrări științifice, referate, proiecte, lucrări de absolvire, de licență, de diplomă și altele, noua lege a învățământului superior nu stabilește clar și unitar sancțiunile, parlamentarii propun, printr-un proiect legislativ adoptat la deputați, modificarea acesteia.

Printre altele, vor putea fi amendate cu sume de până la 200.000 de lei atât vânzarea, cât și cumpărarea de astfel de lucrări științifice, indiferent de modul în care se face tranzacția.

Citiți și: Pitești. Aproape 500.000 de euro pentru o vilă

Acum pot fi amendate, potrivit legii, doar cumpărarea unor astfel de lucrări și vânzarea online a acestora, iar sumele nu sunt aceleași.

Amendă uriașă pentru cei care fac asta!

Astfel, așa cum stabilește și acum legea, proiectul prevede că este interzisă oferta de vânzare, vânzarea sau punerea la dispoziția persoanelor fizice, cu orice titlu, a unor lucrări cu scopul de a fi folosite ca lucrări științifice, referate, proiecte, lucrări de absolvire, de licență, de diplomă, de disertație sau de doctorat ori în vederea promovării unor evaluări.

Interdicția se aplică și în cazul cumpărării unor astfel de lucrări pentru a fi folosite în scopul promovării unui examen sau unei evaluări.

Apoi, proiectul stabilește, în cazul încălcării celor două interdicții, posibilitatea de aplicare a unor amenzi cuprinse între 100.000 și 200.000 de lei.

Legea învățământului superior stabilește acum posibilitatea de sancționare (cu amenzi cuprinse între 5.000 și 50.000 de lei) doar în cazul cumpărării unor lucrări.

Detalii, AICI.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90