Donaris 930 x 122

cale ferată

Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Amendă uriașă pentru șoferii care fac asta!

Citiți și: Sancțiuni pentru șoferii care circulă prea lent!

Lovirea sau deteriorarea pasajelor existente pe drumurile publice din țara noastră, acțiuni apărute în urma nerespectării gabaritului de liberă trecere, poate aduce șoferilor cele mai mari amenzi ce se pot aplica, pentru nerespectarea Codului rutier, în cazul persoanelor fizice.

Mai exact, amenzile riscate în aceste cazuri de șoferi pot ajunge până la 2.900 de lei. Aceleași sancțiuni se aplică și în cazul lovirii porților de gabarit existente la trecerea șinelor de tren.

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

Concret, Codul rutier stabilește că “lovirea și/ sau deteriorarea pasajelor superioare de pe drumurile publice, prin nerespectarea gabaritului de liberă trecere semnalizat corespunzător” reprezintă contravenție ce se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni.

Amenzile din clasa a IV-a de sancțiuni sunt cele mai mari amenzi pe care le pot primi persoanele fizice, potrivit Codului rutier, și sunt cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei (de la nouă la 20 puncte-amendă/ un punct-amendă este 145 de lei).

Aceleași amenzi se pot aplica șoferilor și în cazul lovirii, deteriorării sau ocolirii porților de gabarit instalate înaintea trecerii la nivel cu calea ferată.

În plus, cei care-și modifică mașinile și astfel se modifică și dimensiunile exterioare ale mașinii, iar aceasta nu se mai încadrează în gabaritul de liberă trecere stabilit pentru anumite zone, pot fi amendați de polițiști și pentru modificări neomologate.

În aceste cazuri, amenzile se încadrează în clasa a III-a de sancțiuni (de la șase la opt puncte-amendă), adică sunt cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Foto: descriptiv

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA