930×122 CAPRA 5

amenzi

Amenzi duble și muncă în folosul comunității pentru cei care fac asta

Amenzi duble și muncă în folosul comunității pentru cei care fac asta

Citiți și: Schimbări cruciale pentru cei de la bloc! Sancțiuni colosale

Potrivit unui proiect legislativ recent aprobat de Senat, cetățenii care încalcă normele de conviețuire socială și liniștea publică se expun unor amenzi duble.

Aceștia riscă să primească sancțiuni de până la 12.000 de lei sau muncă în folosul comunității.

Citiți și: Amenzi pentru șoferi în parcările marilor magazine!

Senatul a aprobat pe 5 martie un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Proiectul a ajuns la Camera Deputaților pentru dezbatere, for decizional în acest caz, notează Alba24.ro

Modificările propuse includ extinderea definiției de tulburare a liniștii publice pentru a acoperi atât zonele urbane, cât și cele rurale.

Amenzi duble și muncă în folosul comunității pentru cei care fac asta

Astfel, petrecerile zgomotoase și utilizarea de aparatură muzicală la volume excesive pot fi sancționate indiferent de mediul în care au loc.

Proiectul legislativ propune dublarea cuantumului amenzilor prevăzute de lege pentru tulburarea liniștii. Astfel, în locurile rezidențiale, amenda ar putea ajunge până la 2.000 de lei. În cazul petrecerilor private în aer liber, amenda ar putea fi de până la 6.000 de lei.

În cazul repetării infracțiuniilor în decurs de 72 de ore, amenzile pot crește până la 12.000 de lei.

Iată ce sancțiuni prevede proiectul: 

1. Cu amendă de la 1.000 lei la 3.000 lei sau prestarea a 50-100 de ore de activităţi în folosul comunităţii, pentru:

– săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora;

– tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;

2. Cu amendă de la 4.000 lei la 6.000 lei sau prestarea a 70-120 de ore de activităţi în folosul comunității, pentru:

– tulburarea liniștii locatarilor între orele 22:00 – 8:00 și 13:00 – 14:00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

3. Cu amendă de la 6.000 lei la 12.000 lei sau prestarea a 100-150 de ore de activităţi în folosul comunității, pentru:

– organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spațiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinația de locuinţe sau cu caracter social.

Foto descriptiv

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90