930 x122 grota rece

itm argeș

Amenzi grele pentru firmele de construcții din județ!

În perioada 01.04-30.06.2022 în cadrul Campaniei Naționale privind modul de respectare a cerințelor minime de securitate și sănătate în domeniul construcţiilor ce se va desfășura până la data de 30.11.2022 au fost efectuate un număr de 41 controale ce au vizat unități de pe toată raza județului Argeș, transmite ITM Argeș.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

În urma acestor controale au fost aplicate 27 sancțiuni contravenționale, iar la un angajator a fost sistată funcționarea echipamentului de muncă, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 69000 lei.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

Printre deficiențele constatate enumerăm:

– Echipamentele de muncă sunt utilizate, fără sisteme de protecţie colectivă, fără balustradele solide (suficient de înalte şi având cel puţin o bordură, o mână curentă şi protecţie intermediară), fără platforme sau plase de prindere, suficient de solide pentru a împiedica/opri căderile de la înălţime;

– Nerespectarea prevederilor legale privind instruirea  lucrătorilor;

– Neîngrădirea si delimitarea zonelor periculoase;

– Nerealizare semnalizare de securitate si sănătate în muncă;

– Lucrătorii nu utilizează echipamentele individuale de protecţie corespunzătoare  (centuri de siguranţă sau alte mijloace de ancorare, căşti, bocanci)

– În multe cazuri, platformele de lucru, pasarelele şi scările schelelor sunt dimensionate  și construite astfel încât prezintă riscuri de accidentare în timpul utilizării.

Acțiunile de control vor continua și în perioada următoare.

Foto principal – descriptiv: TelegrafOnline

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90