930 x122 grota rece

amenzi

AMENZI MASIVE LA O ÎNMORMÂNTARE ÎN ARGEŞ

În ziua de 5 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni au constatat faptul că pe raza localităţii Ţiţeşti era în desfăşurare o înmormântare la care  participau, şi urmau să ia parte, un număr mare de persoane.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Având în vedere natura evenimentului, la faţa locului au acţionat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş şi jandarmi argeşeni, fiind limitat numărul de participanţi doar la aparţinători.

În urma celor constatate, poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, dintre care o sancţiune în valoare de 3.000 de lei a fost aplicată organizatorului, iar alte 14 sancţiuni, în valoare totală de 7.000 de lei, au fost aplicate participanţilor, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (nerespectarea distanţării, purtarea necorespunzătoare sau nepurtarea măştii).

Citiți și: Schimbare majoră privind amenzile de circulație!

Verificări intense la nivel de judeţ

Per ansamblu, poliţiştii au efectuat verificări intense, specifice eforturilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Covid-19. Astfel, în zilele de 4, 5 şi 6 decembrie, ca medie zilnică, cifrele sunt după cum urmează:

– aproape 300 de efective de poliţie şi poliţie locală;

– 42 de acţiuni punctuale;

– peste 2.700 de persoane verificate;

– peste 300 de firme verificate;

– mai mult de 300 de autovehicule verificate, din care aproape 100 de mijloace de transport în comun verificate pe zi;

– aproape 150 de sancţiuni aplicate în fiecare zi.

În cele 72 de ore,  un număr total de 737 de poliţişti şi poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

134 de acţiuni punctuale au fost desfăşurate în cele trei zile, (din care 117 acţiuni organizate independent de poliţişti, 6 acţiuni împreună cu lucrători I.J.J. Argeş şi 3 acţiuni cu reprezentanţi ai altor instituţii ale M.A.I.).

Au fost efectuate 9.189 de verificări de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justrificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, peste 6.000 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 927 de autovehicule, din care 281 de mijloace de transport în comun.

De asemenea, în 461 de locaţii, un număr de 367 de societăţi comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 421 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 73.500 de lei, după cum urmează:

-400 de sancţiuni, în valoare de 66.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-17 sancţiuni, în valoare de 4.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-3 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu au respectat măsura carantinării sau izolării la adresa declarată

-1 sancţiune, în valoare de 3.000 de lei, a fost aplicată unei persoane pentru organizarea unui eveniment cu caracter privat (alte 14 persoane sancţionate pentru nerespectarea măsurilor ce protecţie individuală).

(Foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90