EcoMoto 930×122

amenzi

Amenzi uriașe pentru doi șoferi de camion

În urma activităților de verificare a legalității transporturilor rutiere, doi șoferi de camion au primit amenzi usturătoare după ce au fost prinși de polițiștii rutieri că au manipulat aparatul tahograf.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Oamenii legii au constatat că, unul dintre șoferii de camion nu avea dispozitivul pus în funcțiune, iar celălalt folosea un magnet pentru ca aparatul care înregistrează timpii de condus și odihnă să nu mai funcționeze. Ambii șoferi au fost sancționați cu amenzi în valoare de 4.000 de lei fiecare, iar autocamioanele le-au fost confiscate timp de 12 ore.

În ziua de 6 iunie ac., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat activitățile de verificare a legalității transporturilor rutiere, și au depistat doi conducători auto, care conduceau autocamioane dotate cu tahograf, care efectuau activități de transport fără a utiliza dispozitivul, respectiv împiedicând funcționarea acestuia cu ajutorul unor dispozitive frauduloase.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

În urma celor constatate, ambii conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare de 4.000 de lei fiecare, conform O.G. 37/2007, privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora.

Totodată, față de conducătorul auto care avea montat un dispozitiv ce împiedica funcționarea aparatului care înregistrează timpii de condus și de odihnă, au fost luate măsurile complementare de confiscare a dispozitivului (magnet) și de imobilizare a ansamblului auto timp de 12 ore (respectiv până la îndeplinirea condițiilor de legalitate a transportului).”, transmite IPJ Argeș.

Foto descriptiv: alba24.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90