EcoMoto 930×122

itm

itm

AMENZI URIAŞE PENTRU FIRMELE CARE FOLOSESC ILEGAL ZILIERI

Legea nr.52/2011 stabilea că firmele pot angaja zilieri în mai multe domenii de activitate, dar de curând sfera acestora s-a extins.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeş informează că acum angajatorii pot apela la zilieri şi pentru activităţi de cercetare-dezvoltare în ştiinţe sociale şi umaniste sau cele de organizare a expoziţiilor.

Legea introduce şi noi amenzi pentru cei care nu respectă regulile în domeniu. Astfel, beneficiarul care foloseşte zilieri pentru alte activităţi decât cele expres reglementate de lege va fi sancţionat cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei.

Citiți și: ITM anunță clar și răspicat: Sunteți obligați! Altfel, sancțiune 10.000 de lei!

Cu amendă mai mică, de 6.000 lei, vor fi pedepsiţi cei care folosesc zilieri fără să îndeplinească următoarele obligaţii: durata zilnică de executare a activităţii unui zilier nu poate depăşi 12 ore, respectiv 6 ore pentru lucrătorii minori care au capacitate de muncă; niciun zilier nu poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic; beneficiarul nu poate angaja zilieri să desfăşoare activitatea în beneficiul unui terţ.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3