Donaris 930 x 122

amenzi

AMENZI URIAŞE PENTRU ZECI DE ANGAJATORI DIN ARGEŞ

În urma controalelor derulate pe toată perioada lunii august, ITM Argeş a descoperit nereguli care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 1,08 milioane lei.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Astfel, în domeniul relaţiilor de muncă, ITM Argeş a efectuat un număr de 185 controale. Astfel, la 28 angajatori, au fost depistate ca prestând muncă nedeclarată 55 de persoane. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 982.900 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:- comerț, confecții, service auto, spălătorii auto, alimentație publică, restaurante, terase, transport, construcţii, prelucrare lemn.

Citiți și: ITM ,,lovește” din nou: Sancțiuni record la acești angajatori

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 137 controale. Au fost aplicate un numar de 119 sancțiuni, din care 22 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 98.000 lei.

Deficienţele constatate în urma controalelor: lipsă instruire SSM; lipsă control medical periodic; neautorizare meserii; lipsă echipament individual de protecţie.

(Foto: descriptiv)

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3