New Profesional Consult 930 x 122

antifraudă

ANAF, ofensivă nemaivăzută: A început vânatul plăților CASH!

ANAF, ofensivă nemaivăzută: A început vânatul plăților CASH!

Citiți și: Controale medicale pentru acești șoferi!

Antifrauda începe de astăzi să facă verificări în ceea ce privește noile prevederi, intrate în vigoare la 11 noiembrie, referitoare la limitarea plafonului de casă la 50.000 de lei și a avansului spre decontare la 1.000 de lei pe zi.

Verificările vor avea în vizor și plafoanele privind plățile cash, rămase nemodificate prin intervenția de săptămâna trecută a Guvernului.

Citiți și: ANAF și ITM, controale drastice! Nu scapă nimeni!

De asemenea, în câteva zile ar urma să înceapă și acțiuni pe noile prevederi pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Conform legii, organele competente din cadrul ANAF și din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor pot dispune:

ANAF, ofensivă nemaivăzută: A început vânatul plăților CASH!

– măsura indisponibilizării bunurilor a căror proveniență nu este dovedită pentru o perioadă de 24 ore;

– măsura confiscării, dacă nu sunt aduse documente de proveniență a bunurilor în termen de 24 ore;

– măsura suspendării activității;

– sesizarea organelor de urmărire penală

Măsura vizează bunurile a căror proveniență nu este dovedită prin facturi, avize de însoțire a mărfii, documente vamale sau alte documente care stau la baza înregistrării în Contabilitate și sunt asimilate acestor bunuri și numerarul și substitutele de numerar.

Detalii, AICI

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3