New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Comerț cu pui pe o stradă din Pitești. Îi vindea direct din mașină

Polițiștii locali au dat amenzi în valoare de 7500 lei în urma verificărilor pe care le-au desfășurat în piețele din municipiul Pitești. Un bărbat care făcea comerț în stradă a fost amendat cu 2000 de lei. Acesta vindea pui direct din mașină pe strada Frații Golești.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Bogdan Aristănțoiu, purtătorul de cuvânt al Poliție Locale Pitești, transmite:

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

„În data de 13.09.2022, Polițiștii locali cu atribuții de control comercial din cadrul Biroului D.C.A.S.A.C.P.M.- Poliția Locală Pitești, în colaborare cu reprezentați ai D.S.V.S.A – Argeș, au continuat controalele în piețele din municipiul Pitești, în vederea respectării modului de desfășurare a unui comerț civilizat, conform legislației în vigoare,

Controlul a avut ca obiectiv mai multe aspecte legislative și anume: afișarea și etichetarea corespunzătoare a prețurilor, verificarea buletinelor metrologice a cântarelor, vânzarea de mărfuri numai în locuri autorizate, deținerea documentelor pentru marfă (certificat de producător, carnet de  comercializare), etc.

Au fost aplicate 7 sancțiuni contravenționale conform Legii nr.145/2014 modificată și H.C.L. nr.283/2021 actualizată,  în valoare totală de 7500 lei, urmând ca zona să fie monitorizată și în perioada următoare.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii a fost depistată o persoană care vindea pui direct din mașină și creând disconfort locatarilor din zonă (str. Fr. Golești), acestuia fiindu-i aplicată sancțiune contravențională, în valoare de 2000 lei.

Persoane în vârstă care vindeau câte o legătură de verdeață, la colț de stradă, au fost îndrumate și așezate pe mesele din interiorul piețelor, pe acele mese de tip „social”, în condiții de igienă, mese create prin implicarea directă a  Primarului Municipiului Pitești, la solicitarea mai multor cetățeni/cumpărători care și-au exprimat doleanțele în acest sens.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, în scopul verificării unei  bune organizări și desfășurări a actului de comerț, conform atribuțiilor stabilite prin lege.”

555 X 222 CAPRA

Comentarii

3 comentarii

  • Puiul nebun spune:

    Ce nenorocit!
    Vindea pui fără hormoni!
    Și femeile de la tara vindeau pe trotuar o legătură de pătrunjel. Off, of of
    Probabil încercau sa scape de bișnițari.

  • Popescu spune:

    Numai la prin bazar si scarile de la magnolia trec ca la plimbare, doar in vizitao

  • Alupigus spune:

    Da, cum naiba, fara hormoni, asta daca ii vindea din portbagaj ii umplea cu antibiotic de cand erau mici pana a deschis usa portbagajului sa i puna la vanzare in strada.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90