EcoMoto 930×122

arhiepiscopia

ANCHETĂ ÎN BISERICĂ. POPA DE LA COTMEANA, ”SUB TRATAMENT MEDICAMENTOS”

Anchetă în Biserică. Popa de la Cotmeana, ”sub tratament medicamentos”. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Biroul său de presă, face precizări cu privire la imaginile care au apărut în spațiul public și care l-ar avea în prim-plan pe starețul Ioasaf de la Mănăstirea Cotmeana.

Citiți și: Un camion s-a răsturnat pe cel mai periculos drum!

“Cu privire la informațiile apărute în presă în data de 29 martie 2019, ca urmare a unui material video care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârșit în biserica așezământului monahal, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, dorește să menționeze următoarele:

Imediat după aflarea acestor informații, la nivelul Centrului Eparhial a fost dispusă efectuarea unei anchete, pentru a se verifica cele semnalate în mass-media.

Citiți și: Situație critică în Argeș. Incendiu puternic, risc major

Este cu totul regretabil că asemenea manifestări se întâmplă și produc, desigur, tulburări în rândul clerului și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române.

Pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Statutului pentru organziarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.

După finalizarea anchetei de către organele eparhiale competente, vor fi luate măsurile pastorale și administrative care se impun.

Dorim să menționăm că Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc se află de mai mult timp sub tratament medicamentos, datorită unor suferințe mai vechi, fiind uneori sensibil la neputințele omenești.

Întrucât cler și popor ne aflăm în urcușul duhovniesc pe calea Postului Mare, perioadă de rugăciune și sporire a faptelor bune, ne rugăm Preasfintei Treimi pentru pacea în Biserică și împlinirea voii Sale celei sfinte în România!”, precizează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. 

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90