New Profesional Consult 930 x 122

zile libere

Angajații români primesc mai puține zile libere. Proiectul a fost depus în Parlament

Mai puține zile libere pentru angajații români! Proiectul a ajuns deja în Parlament. Coaliția de guvernare plănuiește să acorde mai puțin liber, pe lângă impozitarea marilor salarii. Prevederea se regăsește într-un proiect de lege aflat deja în Parlament.

Citiți și: Nu se face școală! Acești elevi din România nu sunt obligați să participe la cursuri

Mai puține zile libere

Mai mulți parlamentari din arcul guvernamental susțin că orice prevedere suplimentară privind liberele suportate de angajator înseamnă cheltuieli pe seama profitului unei companii, iar creșterea numărului de zile libere ar putea împinge firmele cu situație financiară fragilă înspre pierderi și faliment. Din 2003 până în prezent numărul zilelor libere a crescut de 2,5 ori.

Politicienii de la putere propun ca orice astfel de nouă reglementare să fie însoțită de măsuri compensatorii precum:

Citiți și: Mai multe zile libere! Ei sunt angajații norocoși

– suportarea cheltuielilor salariale din bugetul consolidat

– compensarea pierderilor angajatorilor prin reducerea unor contribuții obligatorii pe forța de muncă aferente zilelor nelucrătoare

– alte deducere sau facilități.

În România, salariații beneficiază de 15 zile de sărbătoare legală nelucrătoare.

Zile libere

Zile libere

Zile libere în 2023 sunt:

1 ianuarie, 2 ianuarie — Anul Nou
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
14 aprilie — Vinerea Mare,
16 -17 aprilie — Paște ortodox 2023
1 mai — Ziua Muncii
1 iunie — Ziua Copilului
4 iunie (duminică) – Rusalii, 5 iunie (luni) — A doua zi de Rusalii
15 august — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie — Sfântul Andrei
1 decembrie — Ziua Națională a României
25 decembrie, 26 decembrie — Crăciunul

555×222 grota rece

Comentarii

7 comentarii

  • Kgb spune:

    va astept la VOT

  • Maria spune:

    Nu știu cum sa mai scoată bani de pe muncitorii care și asa suntem cei mai batjocoriți din UE.Sa va primiți pedeapsa pentru tot ce ne furați cu nerușinare. Tara de tot rahatul. Legea o fac cei bogați și mai ales o categorie care nu merită nici apa rece.

  • Maria spune:

    Sa ne aștepte la vot. Nu avem nevoie de bipezii ăștia.

  • Hcm27 spune:

    Ăștialaltii din UE nu mai pierd, decât ai noștri.Dupa ce ca avem cele mai puține zile libere din UE, mai ia și din astea.Mai faceți „punți” multe la bugetari și la privat mai luati-le ca și asa stau degeaba.Rușine!În loc sa votați alte zile libere, de Înălțare, Ziua Europei și Sf.Marie Mica, voi „tăiati”.Cine v-o fi trimis în Parlamentul României și de ce?Măncati banii statului degeaba și va plângeți ca nu aveți.Reforma administrativ teritoriala când faceți?Sau modificarea Constituției.Aveti „majoritate de 50+ și votați „taieri” de zile.

  • Aurelian Buzescu spune:

    D_lor Parlamentari(aparatorii bogatasilor)stiti ca nici o firma privata din Romania nu repecta Codul muncii,nu plateste nici o zi nelucratoare,sau sarbatoare nationala conform Codului muncii adica cu spor 100%,iar daca ai curajul sa te plangi iti desface Contractul de munca,chiar nu va este rusine,mai ales celor dinPSD,oamenii s_au lamurit toti aparati bogatasii de la care va luati comisioane,omul cinstit si muncitor ce sa va dea,chiar nu va este Rusine?

  • vasile spune:

    Mănânci la ciuperci,toate zilele sunt plătite și nu poți sa-l dai afara aproape nicodata

  • Horatiu Weltmann spune:

    Astia nu sunt parlamentari! Sunt bestii! De asta v-am trimis in parlament!? Cristosul și dumnezeii vostrii de bestii jegoase! Să vă tavăliți în chinuri! Vă blestem!!!

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90