930X122 MAIA

amenzi

Angajatori din domeniul forestier amendați cu zeci de mii de lei de ITM Argeș

În perioada 18 iulie – 22 august 2022, ITM Argeș a derulat o acţiune de verificare a respectării modului de utilizare a echipamentelor de muncă şi a tehnologiilor de exploatare în parchetele forestiere, inclusiv la transportul tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere.

Citiți și: Important de știut pentru toți șoferii!

În urma acestor controale, s-au descoperit mai multe nereguli, drept pentru care mai mulți angajatori au fost amendați.

„Obiectivele acțiunii:

Citiți și: Amenzi și puncte de penalizare pentru șoferii care fac asta!

– Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi lucrătorilor din domeniul de activitate exploatare forestieră în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă şi luarea tuturor măsurilor necesare în vederea prevenirii accidentelor de muncă;

-Diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale de către angajatorii care efectuează activităţi de exploatare forestieră, precum şi activităţi de transport tehnologic al masei lemnoase pe drumurile forestiere;

-Eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în activităţile specifice ale societăţilor comerciale din domeniul exploatărilor forestiere.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza Legii nr. 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 13 controale și aplicate un număr de 18 sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de  37.000 lei.

Principalele deficiențe constatate:

-neinstruirea din punct de vedere al securității și sănătății în muncă la angajare/periodic  a lucrătorilor, neautorizare exercitare   meserii,  neasigurare control medical la angajare/periodic  finalizat prin fisă de aptitudine, neasigurarea exploatării fără pericole a instalațiilor de ridicat.”, se arată într-un comunicat de presă al ITM Argeș.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90