SMART KIDS 930X122

pensie

Anumiți angajați de la Dacia ar putea ieși mai devreme la pensie

Anumiți angajați de la Dacia ar putea ieși mai devreme la pensie.

Citiți și: Oficial: Milioane de români, pensii mai mari! Data la care vor fi majorate

O propunere legislativă ce vizează introducerea anumitor activități din sectorul construcțiilor de mașini în categoria locurilor de muncă în condiții speciale va oferi posibilitatea, dacă va trece de votul Parlamentului și va primi semnătura șefului statului, ca o nouă serie de salariați să se poată pensiona mai repede, inclusiv de la Uzina Dacia, anunță Avocatnet.ro.

Propunerea legislativă care a fost înregistrată recent la Senat dorește să introducă în categoria locurilor de muncă în condiții speciale din Legea 263/2010 a sistemului de pensii publice: “sectorul construcții mașini, pentru personalul care își desfășoară activitatea în următoarele activități specifice:

Citiți și: Români cu pensie mai mică după recalculare!

-turnarea pieselor și lingourilor de oțel, în turnătoriile de oțel;

-turnarea pieselor de fontă, pieselor din aliaje neferoase și pieselor cu modele ușor fuzibile în turnătoriile de fontă, turnătoriile de aliaje neferoase și turnătoriilor de precizie;

-forjarea pieselor pe ciocane de peste 2 tone forță în secțiile de forjă;

-turnarea cuzineților din aliaje neferoase pe suport în turnătoriile de cuzineți;

-activitatea de proiectare, cercetare, punere în execuție a tehnologiilor și asistență tehnică în secțiile de producție, efectuată de inginerii, subinginerii și tehnicienii din secțiile de proiectare tehnologii pentru sectorul cald, care deservesc turnătoriile de oțel, fontă, aliaje neferoase, precizie și cuzineți, precum și forje.”

Dacă va intra în vigoare, propunerea legislativă prevede și faptul că stagiului de cotizare în condiții speciale de muncă va fi asimilat și perioadei de dinainte de 1 aprilie 2010 pentru cei care au muncit în aceste condiții. Astfel, prevederile propunerii ar urma să se aplice și retroactiv.

(Foto: descriptiv / Sursa: avocatnet.ro)

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3