New Profesional Consult 930 x 122

vaccinare anti-covid

Anunț uriaș cu privire la vaccinul anti covid 19!

În urmă cu câteva momente, premierul României, Florin Cîțu a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că imunizarea cu cea de-a treia doză va începe de săptămâna viitoare, mai exact din data de 28 septembrie.

Citiți și: Începe vaccinarea cu doza patru!

„Am luat decizia ca începând cu 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua să înceapă doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinuri pe bază de ARN mesager”, a declarat premierul.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema inițială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor face doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Moderna.

Citiți și: Evidenţa persoanelor vaccinate, 2 noiembrie

Românii vaccinați vor putea face la liber cea de-a treia doză. Aceștia trebuie să aibă 6 luni de la rapel.

De asemenea, și persoanele care au trecut prin boală se pot imuniza cu această doză.

Potrivit Comitetului de vaccinare, doza 3 este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe – persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale și alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia națională de vaccinare și persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social și din învățământ.

Pentru persoanele care s-au imunizat cu serul Johnson&Johnson (imunizare ce a început cu data de 4 mai), administrarea dozei de rapel nu este necesară.

Programarea pentru administrarea dozei trei se va face prin prezentarea directă în centrele de vaccinare sau prin intermediul platformei naționale de programare la vaccinare.

Vaccinarea cu a treia doză se va face în centrele de vaccinare, la medicul de familie, dar și prin intermediul echipelor mobile.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3