EcoMoto 930×122

vaccinare anti-covid

Vaccinarea cu a treia doză, de săptămâna viitoare

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat, astăzi, într-o conferință de presă, că din cauza răspândirii variantei Delta, România ia în calcul administrarea mai devreme a dozei 3 de vaccin.

Citiți și: Începe vaccinarea cu doza patru!

Decizia va fi luată săptămâna aceasta, în cadrul unei ședințe.

Persoanele cu boli cronice, cele de peste 65 de ani și personalul medical vor fi cele care vor avea prioritate.

Citiți și: Evidenţa persoanelor vaccinate, 2 noiembrie

Luăm în considerare, în primul rând, administrarea unei doze 3 categoriilor de persoane predispuse la forme severe de boală, cu risc mare de a nu genera un răspuns imun suficient de ridicat după prima schemă de vaccinare – şi aici sunt incluse categoriile persoanelor cu condiţii de imunosupresie, dar şi persoanele care prin natura profesiei au un risc crescut de îmbolnăvire şi care sunt implicate în activităţile critice pentru gestionarea pandemiei, precum personalul medical, a declarat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Cea de-a treia doză va fi făcută cu vaccin de la Pfizer sau Moderna, indiferent de tipul de vaccin făcut anterior, iar administrarea acesteia se va face la cel puțin 6 luni după încheierea primei scheme de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a precizat ulterior că vaccinarea cu doza 3 ar putea începe chiar de săptămâna viitoare. Vaccinul putând fi administrat la medicul dfamilie, fără programare și cu programare în platformă, pentru cei care merg la centrele de vaccinare.

Foto descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3