New Profesional Consult 930 x 122

taxe și impozite

Anunțul momentului! S-a decis: Taxa importantă care se reduce cu 50%

Anunțul momentului! S-a decis: Taxa importantă care se reduce cu 50%

Citiți și: Atenție, piteșteni! Anunț deosebit de important despre taxe și impozite

Vești bune pentru românii care se confruntă cu una dintre cele mai costisitoare taxe impuse de legislația românească: taxa pentru partaj.

Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a anunțat că această taxă va fi redusă semnificativ.

Citiți și: Taxe și impozite noi pentru români! Pentru ce veți scoate bani din buzunar

Românii vor scuti cu mai mult de 50%, de la 4.500 de lei la 2.052 de lei, conform Playtech.

Această măsură vine ca parte a unui proiect mai amplu de digitalizare și simplificare a procedurilor judiciare, aprobat de Guvern.

Mulți români se confruntau cu dificultăți majore din cauza taxei de partaj, care bloca bunurile și genera probleme legale ce durau ani de zile.

Reducerea acestei taxe va oferi o ușurare semnificativă pentru cei aflați în astfel de situații.

Anunțul momentului! S-a decis: Taxa importantă care se reduce cu 50%

Măsura de reducere a taxelor de timbru este parte a unui efort mai larg de a aduce justiția mai aproape de cetățeni și de a facilita accesul la procesele judiciare.

Alina Gorghiu a anunțat pe pagina sa de Facebook această reducere semnificativă a taxei de partaj.

„Simplificăm. Digitalizăm. Aducem justiția mai aproape de oameni. Guvernul a adoptat azi proiectul Ministerului Justiției pentru Reducerea Taxelor de Timbru. Care sunt principalele modificări? Reducerea costurilor: taxele pentru partaje vor fi reduse semnificativ, chiar și cu 50%. De exemplu, o taxă care era 4500 lei va fi acum 2052 de lei. Mulți români sunt în situația în care stau cu bunurile blocate ani pentru că nu își permit să plătească taxele de partaj. Rezolvăm această situație”, a transmis Alina Gorghiu.

Un alt beneficiu major al acestui proiect este posibilitatea de a plăti orice taxă datorată online, eliminând astfel formalitățile inutile și simplificând semnificativ procesul pentru cetățeni.

Plata online poate fi efectuată chiar de pe telefon, iar dovada plății va fi documentul emis din aplicația bancară.

„Plata taxei online: se elimină formalitățile inutile. Plata poate fi făcută de pe telefon, iar dovada va fi documentul emis din aplicația bancară”, a declarat Alina Gorghiu.

Pe lângă reducerea taxei de partaj, proiectul prevede și extinderea sistemelor de ajutor public juridic pentru organizațiile non-guvernamentale (ONG-uri).

Acestea vor putea beneficia de toate tipurile de ajutor public juridic.

Inclusiv onorariul avocatului, costurile de expertiză și traducător, atunci când acționează pentru apărarea drepturilor și intereselor unor persoane aflate în situații speciale sau pentru ocrotirea unui interes de grup sau general.

„ONG-urile, vor putea beneficia de acum, de toate tipurile de ajutor public judiciar (onorariu avocat, costuri expertiză, traducător), atunci când acționează pentru apărarea drepturilor și intereselor unor persoane aflate în situații speciale sau în scopul ocrotirii unui interes de grup sau general. Proiectul va intra în procedură parlamentară și sper să fie votat cât mai curând”, a adăugat ministrul Justiției.

Foto: Descriptiv

Eurial 555 x222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3