930×122 CAPRA 5

taxe și impozite

E lege! Români scutiți de la taxe și impozite!

E lege! Români scutiți de la taxe și impozite!

Citiți și: Atenție, piteșteni! Anunț deosebit de important despre taxe și impozite

Vești bune pentru o categorie de români care plătesc taxe și impozite.

Klaus Iohannis a promulgat o lege care prevede scutirea de impozite și taxe pentru clădirile clasate ca monument istoric pe perioada lucrărilor de renovare sau reabilitare.

Citiți și: Taxe și impozite noi pentru români! Pentru ce veți scoate bani din buzunar

Noua lege aduce un sprijin semnificativ proprietarilor de clădiri clasate ca monumente istorice, arhitecturale sau arheologice, care nu au fațada stradală și/sau principală renovată sau reabilitată.

Aceștia vor beneficia de scutirea de impozit sau taxă pe perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizației de construire și până la finalizarea lucrărilor, marcată prin procesul-verbal de recepție finală.

E lege! Români scutiți de la taxe și impozite!

Măsura urmează să fie aplicată începând cu anul 2025 și completează alin. (1) al art. 456 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Conform comunicatului Administrației Prezidențiale, textul legii stipulează, scrie dailybusiness.ro:

„Nu se datorează impozit/taxă pe clădiri pentru: clădirile clasate ca monumente istorice, de arhitectură sau arheologice, indiferent de titularul dreptului de proprietate sau de administrare, care nu au fațada stradală și/sau principală renovată sau reabilitată conform prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, pentru perioada realizării lucrărilor de renovare sau reabilitare, începând cu data autorizației de construcție și până la data procesului-verbal de recepție finală privind lucrările efectuate, cu respectarea prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2014 privind procedurile naționale în domeniul ajutorului de stat, precum și pentru modificarea și completarea Legii concurenței nr. 21/1996.”

Legea prevede, de asemenea, că pentru lucrările de renovare sau reabilitare aflate în curs de execuție la data intrării în vigoare a noii reglementări, scutirea se aplică până la data procesului-verbal de recepție finală.

Această inițiativă legislativă este inițiată de 48 de parlamentari PNL, iar legea a fost promulgată.

Foto: Descriptiv

Eurial 555 x222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3