New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Apar noi amenzi!

Apar noi amenzi!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va putea, peste nu multă vreme, să încheie procese-verbale de constatare a unei contravenții și în format electronic, nu doar în format fizic, ca acum, potrivit unui proiect de lege ce așteaptă promulgarea președintelui țării.

Amenzi electronice se vor putea da și în cazul încălcării legislației privind serviciile poştale, a audiovizualului sau a celei privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

De principiu, amenzile electronice vor fi transmise celor sancționați prin serviciul gratuit „My ANCOM”.

Apar noi amenzi!

Dacă acest lucru nu e posibil, procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii încheiat ca înscris în formă electronică se consideră comunicat la data comunicării copiei acestuia, imprimată pe suport hârtie.

Documentul astfel rezultat nu trebuie să poarte semnătura olografă (de mână) a agentului constatator şi se comunică prin poștă, cu aviz de primire, sau prin afișare la domiciliul sau la sediul contravenientului.

De asemenea, așa cum scrie în viitoarea lege, „în vederea executării amenzii contravenţionale, procesul-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii încheiat ca înscris în formă electronică se transmite autorităţii publice competente prin mijloace electronice”.

În cazul în care amenda nu poate fi transmisă autorităților prin mijloace electronice, se transmite copia acesteia, imprimată pe suport hârtie, fără să fie nevoie de semnătura de mână a agentului constatator.

Detalii, AICI – Apar amenzile electronice: Anumite procese-verbale de contravenție se vor putea încheia și în format electronic

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3