Donaris 930 x 122

locuinte

Apare o nouă taxă împovărătoare!

Apare o nouă taxă împovărătoare!

Citiți și: Avertisment de la RAR! Nu cumpărați sub nicio formă aceste mașini!

Începând cu acest an, „Taxa pe lux” intră în vigoare pentru românii care dețin proprietăți imobiliare sau mașini cu valori considerate de lux.

Adoptată încă din anul trecut, această taxă a fost reglementată prin lege.

Citiți și: Scenariu Hollywoodian. Ce le mai trece prin cap hoților

Și va fi aplicată conform prevederilor acesteia.

Potrivit noilor reglementări, persoanele care dețin locuințe cu o valoare mai mare de 500.000 de euro sau autoturisme cu o valoare de peste 75.000 de euro vor fi supuse acestei taxe speciale.

Conform legii, impozitul pe lux este de 0,3% din suma care depășește pragul de 500.000 de euro pentru proprietățile imobiliare și de 0,3% pentru mașinile cu o valoare de achiziție individuală ce depășește 75.000 de euro.

Apare o nouă taxă împovărătoare!

ANAF va începe să trimită înștiințări către persoanele fizice și juridice care se încadrează în aceste criterii, iar acestea vor fi responsabile:

– să calculeze,

– să declare

– să plătească impozitul la termenele stabilite de lege.

Impozitul pentru proprietăți trebuie achitat până la data de 30 aprilie.

Iar cel pentru autoturisme până la data de 31 decembrie a fiecărui an fiscal.

Deși taxarea mașinilor se aplică pentru o perioadă de cinci ani de la data predării-primirii autovehiculului, impozitul pentru proprietăți trebuie achitat anual.

Rămâne de văzut cum va fi gestionată declararea impozitului în cazul în care proprietățile sunt deținute în cotă-parte.

Aspect care poate influența obligația fiecărui coproprietar de a declara impozitul pentru cota sa de proprietate.

Aceste clarificări sunt așteptate să vină odată cu implementarea efectivă a noii legi.

Și cu aplicarea acesteia în practică.

555×222 grota rece

Comentarii

2 comentarii

  • andrei spune:

    Votați PSD…. Asta este pur și simplu taxarea muncii. Poate unii au muncit pentru ceea ce au și au făcut multe sacrificii. De ce să plătească extra? Doar pentru a îi satisface electoratul lui Ciolacu?

  • anarhistul spune:

    Pai, sa facem si invers: cei care au doar o garsoniera, apartament confort 3 sau 2 sa nu platesca impozit. Ca nu stau in lux. Cei care au locuinta cumparata in rate sa nu plateasca pana la achitarea integrala a locuintei. La fel si cei ce platesc rate pentru autoturisme. Ca sunt girate.
    Si in plus, sa se scoata taxa pe drum, noi nu avem drumuri. Nici macar acele autostrazi pe care se circula nu pot fi numite autostrazi, se tot surpa, tot sare asfaltul de pe ele si muuulte alte probleme.
    Merge asa?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90