apel 112

Apel mincinos la 112. O argeşeancă a alertat toată Poliţia, după care a aruncat telefonul şi cartela

În ziua 27 iunie a.c., polițiștii din Câmpulung au fost alertați, în urma unui apel primit la 112, de la o femeie, inițial neidentificată, prin care solicita intervenția acestora, fără a oferi date suplimentare privind identitatea ei, locația în care se află sau motivul solicitării. Imediat, telefonul de pe care s-a apelat a fost închis, fără a mai putea fi contactat.

Citiți și: VIDEO – UN PITEŞTEAN A PLIMBAT POMPIERII AIUREA, PRINTR-UN ÎNTREG CARTIER, LA MIEZUL NOPŢII

Pentru lămurirea situaţiei de fapt, au fost concentrate un număr mare de resurse umane și materiale. Solicitarea femeii nu s-a confirmat.

Concret, în urma activităților desfășurate, a fost localizată zona de unde a fost inițiat apelul, respectiv localitatea Țițești, la fața locului fiind alocate mai multe echipaje de polițiști și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, fără a fi depistată persoana în cauză.

Ulterior, au fost efectuate verificări, în urma cărora a fost identificată persoana care a inițiat apelul, o femeie de 22 de ani, din Țițești, Valea Mănăstirii. Aceasta a recunoscut că a apelat 112, după discuții în contradictoriu cu concubinul său, nefiind într-o stare iminentă de pericol, după care a spart telefonul și a rupt cartela.

FEMEIA, SANCȚIONATĂ PENTRU ALERTARE ABUZIVĂ

În urma audierii persoanei s-a stabilit faptul că aceasta nu se afla în pericol și nici nu a fost victima vreunei infracțiuni.

În urma verificărilor efectuate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a femeii care a făcut sesizarea, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform art. 32, alin. 1, lit. a din O.U.G. 34/2008, privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență.

De asemenea, polițiștii au procedat la prelucrarea datelor celor două persoane, cu privire la prevederile Legii 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale Legii 217/2003, pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

(Foto: descriptiv)

[555x222px]Destinatia_Ideala_Toamna_ePitesti

Comentarii


Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441