Donaris 930 x 122

alarmă falsă

În miez de noapte, o fetiță de 10 ani a sunat la Poliție și a spus că e sechestrată

O fetiță de 10 ani a sunat în miez de noapte la 112 și a spus că este sechestrată, fără a da o locație exactă. S-a întâmplat în comuna Cislău, din județul Buzău, potrivit antena3.ro

Citiți și: Și-a salvat viața după ce a comandat o pizza la 112

În urma apelului a început o mobilizare impresionantă de forțe.

”Imediat după sesizare s-a constituit o echipă complexă formată din polițiști de investigații criminale, polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică, Poliției orașului Pătârlagele, Secțiilor de poliție rurală Cislău, Pârscov și luptători din cadrul Serviciul Acțiuni Speciale în vederea depistării apelantei și înlăturării oricărei stări de pericol”, informează IPJ Buzău, citat de antena3.ro

Citiți și: Argeș. Tânără sechestrată de tatăl unei prietene. Fiica individului a sunat la 112

La scurt timp a fost găsită persoana care figura ca utilizator al numărului de telefon de pe care a fost efectuat apelul, aceasta declarându-le oamenilor legii că nu mai folosește cartela respectivă.

În cele din urmă a fost găsită și copila care sunase la 112. Aceasta se afla acasă, în afara oricărui pericol, potrivit sursei menționate. Astfel, totul s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Acum, polițiștii fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și inducerea în eroare a organelor judiciare.

Cadrul legal, privind apelarea abuzivă sau alertarea falsă prin SNUAU, a devenit mai strict. Conform legii, alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție este sancționată cu amendă de la 2.000 de lei la 4.000 de lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore în folosul comunității.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: alba24.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3