EcoMoto 930×122

bani

Argeș. 3000 de lei pentru fiecare nou-născut! Acum s-a anunțat!

Argeș. 3000 de lei pentru fiecare nou-născut! Acum s-a anunțat!

Citiți și: Se dau bani de la stat pentru argeșeni! Până la 200.000 de euro!

Veste uriașă pentru părinții din Mioveni!

Consiliul Local Mioveni a adoptat acordarea unui tichet cu valoare de 3000 de lei net fiecărui copil născut la maternitatea Mioveni și 2000 de lei net fiecărui bebeluș născut în altă țară sau în străinătate.

Citiți și: Ajutor de minimum 500 de lei de la stat!

Condiția principală este ca măcar un părinte să aibă domiciliul stabil în Mioveni cu cel puțin 12 luni anterioare datei cererii.

Tichetul din programul ,,Bebelușul” poate fi utilizat pentru achiziționarea de produse destinate îngrijirii copilului.

Iată anunțul:

,,Consiliul Local Mioveni a adoptat în unanimitate aplicarea Programului <Bebelușul>, care presupune acordarea unui ajutor financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.

Condiția esențială este ca cel puțin unul dintre părinți/ tutorii legali ai copilului să aibă domiciliul stabil/reședința în orașul Mioveni cu cel puțin 12 luni anterioare datei cererii.

Tichetul cu valoarea stimulentului  se acordă nou născutului cu părinți naturali, nou născutului aflat în plasament, sau nou născutului adoptat, o singură dată și va putea fi utilizat pe o durată de 12 luni calendaristice de la data emiterii, de la unul dintre cei aproape 130 de agenți economici parteneri.

Citește și: Veste bună pentru acești proprietari de locuințe

Cererea de solicitare a sprijinului financiar pentru nou născuți, însoțită de documentele justificative, se va depune de către solicitant la sediul Primăriei Orașului Mioveni – Direcția de Asistență Socială, fizic sau online, dar fără a se depăși termenul de 90 de zile de la nașterea copilului.

Argeș. 3000 de lei pentru fiecare nou-născut! Acum s-a anunțat!

Părinții/tutorii legali ai copilului beneficiar al Programului <Bebelușul>,  au obligația de a face dovada achiziționării de produse destinate creșterii și îngrijirii nou născutului, în mod contrar vor trebui să restituie dublul sumei încasate.

Citeșțe și: Plățile în numerar, limitate drastic!

Tichetele acordat prin Programul <Bebelușul>, vor putea fi utilizate numai pentru achiziționarea unor produse specifice nou-născutului, necesare îngrijirii acestuia și mamei, precum:

– alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului (biberoane,

lapte praf, încălzitor lapte praf, suzete, apă plată, căni, pahare, scaun de masă, pompă de sân, accesorii alăptare ș.a.)

-scutece și îmbrăcăminte destinată copilului, ș.a.;

-produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului (sterilizator, aspirator nazal,

cădiță, șampon, gel de duș, loțiune de corp, ser fiziologic, comprese sterile, detergent rufe ș.a. );

-aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului (termometru, cântar, aparat

aerosoli, sistem monitorizare video/audio bebeluși, ș.a.);

-pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat, marsupiu, premergător, scaun auto, lampă veghe,

balansoar, ș.a.

Hotărârea intră în vigoare începând cu luna următoare momentului în care Consiliul Local al orașului Mioveni aprobă bugetul local al Unității Administrativ-Teritoriale orașul Mioveni pe anul 2024.”, transmite municipalitatea.

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90