Donaris 930 x 122

bombă

Argeș: A găsit o bombă în timp ce se plimba

O bombă din Primul Război Mondial a fost găsită în localitatea Cepari, din Argeș, de o persoană care se plimba pe marginea râului Topolog.

Citiți și: Pericol! Muniție neexplodată în Argeș!

La fața locului s-a deplasat echipajul pirotehnic al ISU Argeș. Bomba urmează să fie distrusă în condiții de maximă siguranță.

ISU Argeș transmite:

„Echipajul pirotehnic al ISU Argeș a fost solicitat să intervină în localitatea Cepari pentru cercetarea, detectarea, identificarea și depozitarea în vederea distrugerii ulterioare într-un poligon autorizat a unei bombe de aruncător explozivă, de calibrul 80 de mm, cu proveniență din Primul Război Mondial.

Citiți și: Alertă cu bombă într-un avion deasupra României!

Aceasta a fost găsită de către un cetățean care se plimba pe marginea râului Topolog.

!!! ATENȚIE

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice care seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe, sau altele asemănătoare:

Nu atingeți aceste elemente;

Nu le loviți sau mişcați  din locul în care au fost găsite;

Nu încercați să le demontați componentele muniţiei sau să le depozitați în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi;

Apelați numărul unic de urgenţă 112 pentru ca echipajele specializate să intervenă în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.”

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90