Donaris 930 x 122

amenzi

Argeș. Amenzi record! Muncă la negru, dar și alte probleme la firme din județ

Argeș. Amenzi record! Muncă la negru, dar și alte probleme la firme din județ

Citiți și: Argeș: Sancțiuni ,,mortale” la pompe funebre!

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a demarat și în noiembrie activități de control.

Activitatea se prezintă astfel:

Citiți și: Șmecherii cu mașini tunate „rupți” de Poliția Rutieră

– nr. de controale efectuate: 336

– nr. de sancțiuni aplicate: 135

– valoare totală amenzi: 818.800 lei

În domeniul relaţiilor de muncă :

S-au efectuat un număr de 160 controale, s-au aplicat 56 sancţíuni, din care 31 amenzi în valoare totală de 652.300 lei.

Astfel, la 16 angajatori sancționați, au fost depistate ca  prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 29  persoane, valoarea amenzilor aplicate fiind de 580.000 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, construcţii, restaurante, depozitare și comercializare a carburanților de tip auto GPL, activități ale căminelor de bătrâni și căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure.

Principalele deficiențe constatate:

– primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat.

Neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor.  Neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractul individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

 În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

În baza Legii nr.319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate 176 controale. Au fost aplicate 79 sancțiuni, din care 36 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 166.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, distribuție mărfuri, confecții textile.

Comerț, activități ale căminelor de bătrâni și căminelor pentru persoane aflate în incapacitate de a se îngriji singure.  Depozitare și comercializare a carburanților de tip auto GPL.

-neasigurarea controlului medical la angajare și periodic, necomunicare eveniment, nedepunerea dosarului de cercetare a evenimentului. Neasigurare instruire în domeniul securității și sănătății în muncă la angajare și periodic, neasigurare echipamente individuale de protecție, neverificarea sistematică și testarea utilajelor.

Neasigurarea echipamentelor individuale de protecție antiexplozivă, neautorizarea privind protecția împotriva exploziilor.

Persoanele care vor să sesizeze munca nedeclarată o pot face, în scris, la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Argeș. Amenzi record! Muncă la negru, dar și alte probleme la firme din județ

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90