930X122 MAIA

amenzi

ARGEȘ: APROPE 2.000 DE PERSOANE VERIFICATE ȘI 168 DE SANCȚIUNI APLICATE. BILANȚUL ACȚIUNILOR DE AZI-NOAPTE

Așa cum ePitesti.ro a relatat, în cursul nopţii trecute, poliţiştii argeșeni au desfăşurat acțiuni de verificarea respectării noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020.

Citiți și: Amenzi colosale pentru cei care stau la bloc!

Odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, polițiștii argeșeni au verificat modul de respectare a acestora, în special a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00.
Reamintim că este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:
– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
– deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;
Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.
Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
Declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă: numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Astfel de acțiuni de verificare se vor desfășura în continuare.

Citiți și: Amenzi duble și muncă în folosul comunității pentru cei care fac asta

În ultimele 24 de ore, peste 250 de poliţişti şi de poliţişti locali au acţionat pentru verificarea respectării normelor legale specifice stării de alertă, generată de creşterea numărului de persoane dignosticate cu coronavirus. Au fost vizate în special zonele aglomerate, centrele comerciale, mijloacele de transport în comun, precum şi localurile publice şi alte locaţii în care s-ar putea desfăşura evenimente private, a căror desfăşurare nu este permisă în această perioadă dificilă.

34 de acțiuni punctuale au fost desfăşurate în ziua precedentă, (din care 30 de acțiuni independente ale polițiștilor, 2 acțiuni cu lucrători I.J.J. Argeș, o acțiune cu reprezentanți ai I.S.U. Argeș și polițişti locali, respectiv o acțiune cu reprezentanți ai instituțiilor din afara M.A.I.), fiind verificate 155 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum și în privința respectării măsurilor de protecție de către personal și clienți.

De asemenea, 286 de autovehicule au fost verificate, din care 125 mijloace de transport în comun. Totodată, din totalul celor 1.970 de persoane verificate, un număr de 1.118 persoane au fost controlate doar în cadrul acțiunilor punctuale.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 168 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.250 de lei. Dintre acestea, 167 sancţiuni, în valoare de 19.250 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, iar o sancţiune, în valoare de 1.000 de lei, a fost aplicată, ca urmare a nerespectării măsurii izolării.

 

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90