New Profesional Consult 930 x 122

amenzi

Argeș: Cei care fac asta riscă amenzi usturătoare!

Argeș: Cei care fac asta riscă amenzi usturătoare!

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Tot mai mulți proprietari de terenuri din comuna Bradu apelează la cea mai simplă metodă de distrugere a resturilor
vegetale: arderea miriștilor.

În acest sens, Poliția Locală desfășoară și acțiuni în vederea identificării și sancționării persoanelor care se fac vinovate de comiterea unor astfel de fapte.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Argeș: Cei care fac asta riscă amenzi usturătoare!

„Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, vă reamintim că potrivit OUG nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare, este interzisă arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil
a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea acestei prevederi legale se sancţionează cu amendă contravenţională al cărei cuantum este cuprins între 3.000 – 6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000 – 50.000 lei pentru persoanele juridice.

De asemenea, conform Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condiţiilor legale şi, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei”, declară Gheorghe Militaru, șef Birou Poliția Locală Bradu.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90