930 pe 122 COSTACHE

politisti

Argeș: Controale de amploare la mai multe service-uri auto

Patru service-uri de pe raza județului Argeș au fost verificate de către poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Argeș în ceea ce priveşte legalitatea funcţionării.

Citiți și: Pitești. Gestul unor polițiști din Găvana a salvat-o, probabil, de la moarte!

În urma acţiunilor de control, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli, drept pentru care au întocmit un dosar penal și, totodată, au aplicat o sancțiune în valoare de 5.000 de lei.

La două dintre service-urile verificate a fost sesizat să intervină Registrul Auto Român.

Citiți și: Argeș. Un polițist-examinator auto a primit ,,dragoste” pentru a o trece examenul

IPJ Argeș transmite:

„În ziua de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Argeș au acționat pentru verificarea respectării dispozițiilor O.G. 36/2002 privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor uzate.

În cadrul activităților, au fost verificate 4 locații, în care se desfășurau activități ce fac obiectul actului normativ amintit, în care au fost constatate abateri, astfel:

– a fost constatată o infracțiune, fiind înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, conform art. 348 din Codul Penal, ca urmare a depistării unei persoane care desfășura activități de reparații auto fără a fi autorizat;

– a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform O.G. 36/2002, ca urmare a nerespectării condițiilor care au stat la baza autorizării de către un agent comercial;

– ca urmare a deficiențelor constatate în două locații ale unor unități service, a fost sesizat Registrul Auto Român, pentru efectuarea de verificări conform competențelor specifice.”

Foto principal: descriptiv/ Sursă: botosaneanul.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

570 X 90 CUMPANA 3