Donaris 930 x 122

politisti

Argeș: Controale de amploare la mai multe service-uri auto

Patru service-uri de pe raza județului Argeș au fost verificate de către poliţiştii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Argeș în ceea ce priveşte legalitatea funcţionării.

Citiți și: Polițiști de la Rutieră, condamnați să dea înapoi brânza luată ca șpagă

În urma acţiunilor de control, oamenii legii au descoperit mai multe nereguli, drept pentru care au întocmit un dosar penal și, totodată, au aplicat o sancțiune în valoare de 5.000 de lei.

La două dintre service-urile verificate a fost sesizat să intervină Registrul Auto Român.

Citiți și: Exclusiv. ePitești a avut dreptate! El a dat foc service-ului BMVIS

IPJ Argeș transmite:

„În ziua de 22 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigaţii Criminale Argeș au acționat pentru verificarea respectării dispozițiilor O.G. 36/2002 privind autorizarea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de reparaţii, de reglare, de modificări constructive, de reconstrucţie a vehiculelor rutiere, precum şi de dezmembrare a vehiculelor uzate.

În cadrul activităților, au fost verificate 4 locații, în care se desfășurau activități ce fac obiectul actului normativ amintit, în care au fost constatate abateri, astfel:

– a fost constatată o infracțiune, fiind înregistrat un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitare fără drept a unei profesii sau activități, conform art. 348 din Codul Penal, ca urmare a depistării unei persoane care desfășura activități de reparații auto fără a fi autorizat;

– a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, conform O.G. 36/2002, ca urmare a nerespectării condițiilor care au stat la baza autorizării de către un agent comercial;

– ca urmare a deficiențelor constatate în două locații ale unor unități service, a fost sesizat Registrul Auto Român, pentru efectuarea de verificări conform competențelor specifice.”

Foto principal: descriptiv/ Sursă: botosaneanul.ro

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3