930×122 CAPRA 5

spectacol caritabil

Argeș: Copiii speciali, pe scenă cu artiști internaționali

Argeș: Copiii speciali, pe scenă cu artiști internaționali

Citiți și: Școala „Matei Basarab” scrie istorie! Spectacol cum rar se întâmplă

La spectacolul caritabil de pe 1 aprilie, de la Filarmonica Pitești, copiii și tinerii cu autism ne cheamă în „Hora prieteniei”.

Un moment special va avea loc în cadrul spectacolului caritabil de pe 1 aprilie, de la ora 18.00, de la Filarmonica Pitești. Grupul ”Dansatori divini” al Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș vor urca pe scenă și ne vor chema pe toți într-o frumoasă și nesfârșită horă a prieteniei.

Citiți și: Colegiul „Zinca Golescu”, spectacol caritabil pentru un micuț grav bolnav!

Intrarea se face pe bază de invitație cu donație

Intrarea în sala de spectacol se va face pe bază de invitație cu caracter de donație. Costul unei invitații este de 100 RON pentru adulți și 30 RON pentru copii.

Invitațiile pot fi procurate:

– de la sediul Asociației din Bvd. I.C.Brătianu nr.36 Pitești,

– de la sediul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești

– de la sediul Palatului Copiilor Pitești.

Orele de terapie prin dans, susținute integral de Asociație

11 copii și tineri talentați, cu probleme de autism și tulburări de spectru autist, vor dansa în cadrul spectacolului „Zâmbet în Autism – Împreună de ziua lor”. Vor dansa pe trei melodii ritmate și s-au pregătit intens sub îndrumarea doamnei profesor coordonator Alina Corina Voicilă, directorul Palatului Copiilor Pitești.

 

Pentru ei și pentru alți trei colegi ai lor, orele de terapie prin dans au loc săptămânal, fiind susținute integral de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș. Grupul de dans a fost înființat acum trei ani, conducerea Asociației invitând să se alăture în cadrul acestor ședințe de terapie cât mai multe persoane cu nevoi speciale atât din interiorul organizației, cât și din afara acesteia.

Recital extraordinar, Paula Seling

Împreună cu Aneta Maria Geanina Chiriac, și ea beneficiară a Asociației, Grupul ”Dansatori divini” va evolua pe aceeași scenă cu artiști de renume. Paula Seling, cap de afiș al evenimentului, va susține un recital extraordinar de aproximativ 45 de minute.

De asemenea, vor fi prezente interpretele de muzică populară Elisabeta Turcu, Emilia Dorobanțu, Emilia Ghinescu, acompaniate de orchestra ”Doina Argeșului”, condusă de dirijor prof.dr. Cătălin Iancu.

Alături de aceștia, vor fi și țimbalistul Cătălin Iancu junior, Grupurile folclorice ”Doruri Muscelene” și ”Flori Argeșene”.

Licitație de obiecte extrem de prețioase

Evenimentul caritabil va include și o licitație de obiecte prețioase oferite de meșteri populari ai județului Argeș, de artiști locali, de oficialități, dar și de oameni de afaceri.

Enumerăm aici câteva:

– o maramă de Muscel care va fi donată cu dragoste de doamna Elena Anghel de la Jugur (Poienarii de Muscel),

– o ie prețioasă donată de doamna Viorica Olivotto de la Nucșoara declarată Tezaur Uman Viu,

– păpuși de tezaur oferite de doamna Marilena Iosifaru de la Corbeni, de asemenea Tezaur Uman Viu,

– o țiteră făcută de Tică Vasile de la Galeș, și acesta declarat Tezaur Uman Viu.

Primul nai al argeșencei Mădălina Lupu, eleva maestrului Gheorghe Zamfir, va fi licitat.

 

De asemenea, va fi scoasă la licitație și prima chitară a celebrului profesor Eduard Leață din cadrul Școlii Populare de Arte și Meserii Pitești. Nu în ultimul rând, prima pereche de bețe de țambal donată de geniul țambalului argeșean, Cătălin Iancu junior, va fi și ea licitată.

Fondurile strânse vor merge către terapia gratuită a copiilor și tinerilor cu autism

Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi alocate continuării proiectului ”Ore de terapie gratuite”.

Acestea vor fi acordate tuturor beneficiarilor din cele două centre ale Asociației Părinților și Copiilor cu Autism Argeș:

– Centrul pentru copii cu dizabilități ”Autism Smile”

– Centrul pentru adulți cu dizabilități ”Sfântul Mihail”.

”Ne dorim o colaborare cât mai bună cu autoritățile”

„Nevoile Asociației sunt din ce în ce mai mari și sunt tot mai mulți cei care ne solicită ajutorul. Ne dorim o colaborare cât mai bună cu autoritățile locale, județene și centrale pentru dezvoltarea serviciilor sociale ale Asociației, propunându-ne să oferim permanent cele mai bune opțiuni de tratament pentru persoanele cu nevoi speciale din județul Argeș, și nu numai”, a declarat Andreea-Nicoleta Badea, președintele Asociației Părinților Copiilor cu Autism Argeș.

Baloane cu heliu înălțate de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Spectacolul caritabil este dedicat persoanelor cu autism și tulburări de spectru autist. Acesta este organizat de Asociația Părinților Copiilor cu Autism Argeș cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului (2 aprilie).

Organizatorii își propun să reunească factori de decizie, oameni de afaceri și formatori de opinie în jurul cauzei autismului. De asemenea, vor implica părinți și copii pentru a transmite un mesaj puternic de sensibilizare și conștientizare în comunitate. Scopul este să crească gradul de empatie și incluziune socială față de persoanele cu nevoi speciale.

Marș de solidaritate în centrul Piteștiului

Pe data de 2 aprilie, va avea loc o acțiune în același scop: un amplu Marș de solidaritate în centrul Municipiului Pitești. Participanții vor pleca din fața Consiliului Județean Argeș (Piața Vasile Milea) și vor ajunge în Piața Primăriei Municipiului Pitești.

În cadrul acestei manifestări, autoritățile locale și județene sunt așteptate să adreseze câte un mesaj de solidaritate persoanelor cu nevoi speciale și familiilor acestora.

De asemenea, se vor primi baloane albastre cu heliu, se vor distribui pliante și flyere. În cadrul acestui Marș, sunt invitate să se alăture toate Asociațiile și ONG-urile de profil, dar și societatea civilă în ansamblu.

„Mulțumim tuturor partenerilor noștri instituționali, sponsorilor noștri și partenerilor media”, este mesajul transmis de organizatori.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90