930 x122 grota rece

amenzi

Argeș: Dosare penale, amenzi și sute de materii explozive confiscate de polițiști

Polițiștii argeșeni continuă acțiunile zilnice, atât la punctele de lucru ale comercianților autorizați, cât și în zone comerciale, pentru conștientizarea pericolelor în cazul utilizării necorespunzătoare a articolelor pirotehnice, precum și a prevenirii comercializării către publicul larg a acelor articole pirotehnice cu potențial periculos ridicat.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

În urma acțiunilor din ultimele 24 de ore, au fost întocmite cinci dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de „orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, conform Legii 126/1995, și au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, ieri fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor, în total, alte aproape 200 de kg de articole pirotehnice.

Citiți și: Argeș. Șoferi opriți în ”cascadă”! Amenzi uriașe!

SUTE DE KG DE ARTICOLE PIROTEHNICE AU FOST CONFISCATE

Astfel, în ziua de 29 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș au depistat, pe str. Take Ionescu din municipiul Pitești, un bărbat de 47 de ani, din Drăganu, care oferea spre vânzare către publicul larg, articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F3.

Din primele verificări s-a stabilit că bărbatul nu are calitatea de pirotehnician sau artificier autorizat, ori de reprezentant al unei societăți autorizate în vederea efectuării de operațiuni cu materii explozive.

Articolele pirotehnice în cauză, în cantitate de aproximativ 90 kg, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

În decursul aceleiași zile, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au depistat, un bărbat de 26 de ani și o femeie de 24 de ani, ambii din Pitești, care ofereau spre vânzare către publicul larg, articole pirotehnice din categoriile F2 și F3. Din primele verificări s-a stabilit că niciunul dintre cei doi nu au calitatea de pirotehnician sau artificier autorizat, ori de reprezentant al unei societăți autorizate în vederea efectuării de operațiuni cu materii explozive.

Articolele pirotehnice în cauză, în cantitate de aproximativ 100 kg, au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform Legii 126/1995, privind regimul materiilor explozive, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită și luarea măsurilor legale care se impun.

MINORI CU VÂRSTE ÎNTRE 14 ȘI 16 ANI, SANCȚIONAȚI

Tot în ziua de 29 decembrie a.c., cei cinci minori, cu vârste cuprinse între 14 și 16 ani, au fost sancționați contravențional, cu avertisment, de polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești în urma unor sesizări referitoare la utilizarea de articole pirotehnice în zona unor blocuri de locuințe. Aceștia au utilizat fără drept articole pirotehnice, deranjând liniștea locuitorilor.

Și polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au identificat pe raza de competență un bărbat de 32 de ani, precum și o femeie de 40 de ani, ambii din municipiul Curtea de Argeș, care ar fi oferit spre vânzare articole pirotehnice către minori.

Cei doi au comercializat articole pirotehnice către  minori. Ambii s-au ales cu dosar penal.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90