930×122 CAPRA 5

salvamont argeș

Argeș: Încă doi tineri salvați din munți de salvamontiști

Duminică, în jurul orei 18:00, salvamontiștii au fost sesizați să intervină în zona lacului Călţun pentru recuperarea a două persoane.

Citiți și: Viscol puternic în Argeș! Imagini incredibile

A fost vorba despre doi bărbați. Unul dintre aceștia a suferit o fractură de gleznă, iar celălalt era epuizat.

Citiți și: Nu e de glumă! Risc major în județ!

Elicopterul Smurd Mureş nu a putut interveni din cauza plafonului de ceaţă și s-a retras la 4 minute înainte de a ajunge la victimă, potrivit Salvamont Argeș.

Salvamont Sibiu alături de Salvamont Argeş au intervenit la fața locului.

„Salvatori argeșeni și sibieni se îndreaptă terestru spre locul intervenției cu tot echipamentul, chiar daca pe drum era și elicopterul SMURD Tg. Mureș.

Decizia a fost una conform procedurii, dar și o hotărâre înțeleaptă, pentru că după mai multe încercări de străpungere a plafonului noros, în condițiile în care vremea părea bună dar genera valuri succesive de ceață, pilotul decide să se retragă.

Evacuarea uneia dintre victime s-a făcut prin lansări succesive până la Piscu Negru, jumătate din noapte. Partea pozitivă este că cealaltă persoană nu avea luxație, ci doar îl dureau genunchii și era foarte obosit, astfel că a fost bine hidratat și ajutat să coboare.

Alarma primită la 18.00, iar la ora 02.00 toți colegii erau înapoi în baze”, transmite Salvamont Argeș.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3