EcoMoto 930×122

învățământ

Argeș. Investiții în învățământ

Argeș. Investiții în învățământ

Citiți și: Mari nereguli în unități de învățământ! Amenzi uriașe și dosare penale

În perioada 30 mai 2022-2023 au fost identificate 2.112 de proiecte publice de tip Educație la nivel național.

Sub o treime sunt construcții noi, arată un raport al companiei de consultanță IBC Focus, care analizează șantiere la nivel național.

Citiți și: Atenție! Va fi obligatoriu în toate școlile și liceele!

În Argeș sunt deschise 40 de astfel de șantiere pentru proiecte educaționale (școli, grădinițe, licee, creșe, săli de sport școlare).

Analiza menționează un studiu realizat de World Health Organisation și UNICEF în 2020.

1 din 4 școli din România nu puteau îndeplini elevilor nevoi de bază, precum posibilitatea de a se spăla pe mâini, înainte de pandemie.

Argeș. Investiții în învățământ

Acest lucru se întâmplă în condițiile în care, potrivit statista.com, România se poziționează la coada clasamentului când vine vorba de investițiile în învățământ raportate la PIB-ul țării.

,,“Cu doar 3,7% din bani direcționați în sistemul de învățământ, România ocupă penultima poziție, fiind urmată de Irlanda.

În acest context, culminat cu greva generală din învățământ, este interesat de analizat modul în care domeniul educațional a evoluat pe segmentul construcțiilor în ultimul an”, spun reprezentanții companiei de consultanță.

Conform datelor analizate, în perioada 30 mai 2022-2023 au fost identificate 2.112 proiecte publice de tip Educație (școală, grădiniță, liceu, facultate) la nivel național.

Cele mai multe investiții sunt direcționate către București (164 proiecte), Iași (120 proiecte), Cluj (106 proiecte), Timiș (97 proiecte) și Suceava (84 proiecte).

La polul opus, un număr redus de proiecte identificăm în județe precum Buzău, Ialomița sau Tulcea.

Detalii, AICI – Analiza șantierelor din Educația românească, aflată în criză de ani de zile: 2100 de proiecte publice la nivel național, dar sub o treime sunt construcții noi/ La coada clasamentului în ceea ce privește alocarea din PIB pentru Învățământ

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3