930X122 MAIA

amenzi

Argeș: Mii de oameni la un loc, amenzi și apeluri la Jandarmerie

Bilanț în Argeș. Mii de oameni la un loc, amenzi și apeluri la Jandarmerie

Citiți și: Închisoare și amenzi mari pentru cei care fac asta!

În perioada 15-18 august 2024, activitatea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeș a avut un caracter preponderent preventiv.

Iar misiunile au vizat în principal asigurarea măsurilor de ordine publică în zona lăcașurilor de cult, la evenimentele cultural-artistice, dar și la manifestările sportive desfășurate pe raza județului Argeș.

Citiți și: Timpul trece, amenzile dispar! Află cât durează până se prescriu!

Peste 16.000 de credincioși au participat în ziua de 15 august la slujba cu ocazia sărbătorii “Adormirea Maicii Domnului” la Mănăstirea Curtea de Argeș.

Iar la Zilele Municipiului Curtea de Argeș s-a înregistrat zilnic o prezență de 7.000-8.000 de persoane.

De asemenea, jandarmii argeșeni au acţionat zilnic pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură penală sau contravenţională.

Totodată, aceștia au intervenit la 13  evenimente semnalate prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 sau adresate direct instituției noastre.

Jandarmeria Argeș precizează că a fost vorba în special de evenimente care anunțau prezența urșilor în zonele populate.

De altfel, de la începutul anului și până în prezent, jandarmii argeșeni au răspuns la peste 200 de apeluri la 112 care semnalau prezența urșilor în zona Transfăgărășan sau în gospodării.

Au fost și persoane sancționate, se arată în comunicatul de presă.

Astfel, în intervalul de timp menţionat, pe timpul misiunilor executate, jandarmii argeșeni au aplicat peste 90 de sancţiuni contravenţionale.

În special pentru încălcări ale Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale Legii 54/2012 privind desfășurarea activităților de picnic.

Dintre acestea, 38 au fost amenzi în valoare de 9.500 de lei și 54 avertismente scrise, potrivit IJJ Argeș.

Puteți lăsa comentarii la acest articol pe FACEBOOK, AICI

Foto: Descriptiv/stirileprotv.ro

555×222 grota rece
570 X 90 CAPRA 3