930 x122 grota rece

albeștii de argeș

Argeș: „Nu se respectă proiectul! Asfaltare fără garanție! Bătaie de joc!”

Programul Anghel Saligny a trimis în Argeș 1.537.565.799,19 de lei, potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (mdlpa.ro). Din această sumă, 20.000.000,00 lei au fost alocați comunei Albeștii de Argeș, localitate situată în partea de Nord-Vest a județului, condusă din anul 2016 de Gabriel Popa (PNL).

Citiți și: Bani pentru milioane de români! Se întâmplă astăzi!

 

Citiți și: Se întâmplă în Argeș! ”Multă vreme am crezut că modernizarea acestui drum este misiune imposibilă!”

Banii urmau a fi folosiți pentru modernizare prin asfaltare a drumurilor de interes local.

În luna iulie a acestui an, primăriile din Argeș au primit bani prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Despre programul „Anghel Saligny”

Programul „Anghel Saligny” are ca obiectiv modernizarea comunităților locale prin realizarea de investiții în infrastructura locală, drumuri județene și locale, infrastructura de apă și canalizare, stații de epurare a apei, extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale.

Beneficiarii programului sunt unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Finanțarea programului se asigură din sume din transferuri, alocate bugetelor locale, de la bugetul de stat, aprobate cu această destinație în bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, din sume din bugetele locale alocate cu această destinație și din alte surse legal constituite.

La Albeștii de Argeș lucrările au și început

Pe unele străzi din comună, lucrările cu banii de la „Anghel Saligny” au și început, însă se pare că nu cu dreptul.

Consilieri locali de la Pro România din Albeștii de Argeș ne-au sesizat la redacție faptul că ar exista foarte multe nereguli în ceea ce privește proiectul, cât și realizarea lucrărilor.

Aceștia declară faptul că studiul de fezabilitate nu se respectă în teren, iar constructorul realizează lucrarea fără sau cu mai puține materiale decât cele prevăzute în proiect.

Mai mult decât atât, tot după spusele acestora, se asfaltează străzi, chiar și în condițiile în care rețeaua de canalizare nu există.

 

Astfel, suma uriașă primită de la Guvern ar fi cheltuită în comună pe lucrări de mântuială, sub imaginea unor drumuri proaspăt asfaltate.

Și asta nu e tot. Ar exista nereguli mult mai multe și mult mai grave, mai reclamă consilierii locali de la Pro România.

În viitoarele articole, pe care le vom publica succesiv, în zile diferite, vă vom prezenta în exclusivitate declarațiile pe larg ale celor implicați: atât declarațiile consilierilor locali de la Pro România – Andrei Scarlat și Dragoș Crețu, cât și punctul de vedere al primarului comunei Albeștii de Argeș, Gabriel Popa, la acuzațiile care i se aduc.

Vom reveni!

Sursă foto articol: ghidulprimariilor.ro

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90