New Profesional Consult 930 x 122

şoferiţe

Argeș: O șoferiță începătoare a rămas fără permis. La 19 ani, se credea Ayrton Senna

O șoferiță începătoare a rămas fără permis. Tânăra, în vârstă de 19 ani, care obținuse carnetul de conducere în urmă cu mai puțin de un an, a fost surprinsă la volan cu 110 de km/h. Radarul era instalat pe un drum judeţean (DJ 702 Topoloveni)

Citiți și: Surprize în trafic, pentru șoferițe, din partea polițiștilor argeșeni!

În cazul de față, limitele de viteză pentru începători (permis obținut de mai puțin de un an) sunt cu 20 km/h mai mici decât pentru restul categoriilor.

UPDATE: „Conform art.50, din OUG 195/2002, viteza maximă admisă în afara localităţilor pentru autovehiculele ai căror conducători au mai puţin de un an practică de conducere sau pentru persoanele care efectuează pregătirea practică în vederea obţinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mică decât viteza maximă admisă pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse”, precizează IPJ Argeş.

Citiți și: (VIDEO) ȘOFERIȚE TRASE PE DREAPTA PE BULEVARDUL BRĂTIANU

„În ziua de 11 iunie a.c., polițiștii Formațiunii Rutiere Topoloveni au depistat o tânără de 19 ani, din Bogați, care conducea un autoturism pe DJ 702 Topoloveni, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 110 km/h.

Conducătoarea auto a fost sancționată cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile”, a transmis IPJ Argeș cu privire la acest caz.

(Foto: descriptiv)

Eco moto 555×222

Comentarii

7 comentarii

  • X-ulescu spune:

    Autorul articolului este total dezinformat in privinta codul rutier, articolul 50 din oug 195/2002, la punctul 4, prevede ca soferii ce detin permis de mai putin de 1 an de zile trebuie sa aiba o viteza cu 20 km/h mai mica decat viteza maxima IN AFARA LOCALITATILOR.

  • Stoican spune:

    Domnul George Olteanu, nu mai faceți afirmații incorecte și induceți în eroare opinia publică dacă nu cunoașteți regulile de circulație. Un începător conduce autoturismul pe drumurile în afara localității și autostrăzi cu 20 de km mai puțin decât limitele normale de viteză, iar în localități limita este pentru toată lumea de 50 km pe oră,10 km mai puțin în aceleași situați ca mai sus descrise sunt aplicabile doar pentru conducătorii ce tratează remorci.

  • Bună dimineaţa. Acela a fost răspunsul pe care l-am primit de la poliţişti, nu l-am inventat eu. Am întrebat din nou şi revin cu precizări

  • Racul spune:

    Se ducea sa se vaccineze la romespo sa prinda miciii gratis

  • Metrax spune:

    Pai nu prea are sens: pe drumurile judetene limita de viteza e de 90 km/h, deci 70 km/h pentru incepatori. 110 km/h inseamna cu doar 40 mai mult. Conform Art 102, alin (3), pct e, suspendarea permisului de conducere pentru 90 de zile se dispune doar pentru depasirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv. Deci ori e un abuz al politiei, ori lipseste vreo informatie esentiala din articol.

  • Iulian spune:

    Pe „cocalarii” ,care depășesc pe linie continuă sau trecerile de pietoni,ca niște frustrați, când îi prindem ? Văd că pe cei mai „micuți” ,care abia experimentează îi găsim! Hai sa facem cumva sa luăm și pe cei care practic pun viața în pericol tuturor participanților la trafic , ce ziceți?

  • Liviu spune:

    Au prins ‘infractoarea’. Daca conducea in afara localitatii, nici nu aveau dreptul sa-i retina permisul. Diferenta fata de viteza admisa, este sub limita la care se retine permisul. Trebuie sa conteste decizia abuziva,a politiei rutiere.

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90