930×122 CUMPANA 5

itm argeș

Argeș: Patroni amendați aspru pentru angajați ”la negru”

Activitatea de control desfăşurată de ITM Argeş în luna IULIE 2022

Citiți și: De ce trebuie să beneficieze salariații care muncesc noaptea. Ce drepturi au

Activitatea de control se prezintă astfel:

– nr. de controale efectuate :330

Citiți și: ITM Argeș: Medicina muncii – Ce drepturi au salariații și ce obligații au angajatorii

– nr. de sancțiuni aplicate:157

– valoare totală amenzi: 450.700 lei

În domeniul Relaţiilor de muncă

S-au efectuat un număr de 140 de controale, s-au aplicat un număr de 38 de sancţiuni, din care 18 amenzi în valoare totală de 144.700 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe:

– comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto.

Principalele deficiențe constatate:

-primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată

În luna IULIE  2022, ITM Argeş a efectuat un număr de 140 de controale. Astfel, la 14 angajatori sancționați, au fost  depistate ca prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 32 de persoane.

Valoarea amenzilor aplicate este de 281.500  lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă

În baza legii 319/2006 privind securitatea şi sănătatea în muncă, au fost efectuate  190 de controale. Au fost aplicate  un număr de 108 de sancțiuni,  din care 31  amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 146.000  lei. 

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe:

– construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, spălătorii auto, distribuție mărfuri, morărit și panificație, comerț, distribuție carburanți.

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris,  la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail [email protected] sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

Foto descriptiv

SMART KIDS 555×222

Comentarii

570×90 MAIA