930×122 CAPRA 5

itm argeș

Argeş: Patroni luaţi în colimator de inspectorii ITM, zeci de amenzi la firme

Activitatea desfăşurată de ITM Argeş în luna noiembrie a scos la iveală zeci de nereguli la firme verificate de inspectorii în muncă. Astfel, la un număr de 379 de controale efectuate s-au aplicat 152 de sancţiuni, în valoare totală de 191.700 lei.

Citiți și: Controale fulger! Patroni ”arși” la buzunar

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficiențe: comerț, transport, confecții, prelucrare lemn, construcţii, restaurante, baruri, service auto, spălătorii auto, panificatie.

Principalele deficiențe constatate: primirea la muncă a persoanelor fără încheierea în formă scrisă a unui contract individual de muncă (munca nedeclarată), nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal, neevidenţierea orelor de muncă prestate de fiecare salariat, încălcarea prevederilor legale privind munca de noapte, nerespectarea măsurilor dispuse la controlul anterior, neacordarea drepturilor salariale, netransmiterea în termen a modificărilor intervenite în Registrul general de evidenţă a salariaţilor, neacordarea indemnizației în cazul în care angajatorul își întrerupe temporar activitatea cu menținerea raporturilor de muncă, neînmânarea salariatului anterior începerii activităţii a unui exemplar din contractual individual de muncă, neeliberarea adeverinţei de vechime.

Citiți și: Fabrici luate cu asalt de ITM. Nereguli ce pun angajații în pericol

În vederea diminuării numărului de persoane ce desfăşoară muncă nedeclarată, în luna noiembrie  2021, ITM Argeş a efectuat un număr de 190 de controale. Astfel, la 10  angajatori sancționați, au  fost  depistate ca  prestând  muncă  nedeclarată  un număr de 22  persoane. Valoarea amenzilor aplicate este de 90.000  lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în baza legii 319/2006 au fost efectuate  189 controale. Au fost aplicate  un numar de 99 sancțiuni,  din care 20 amenzi, valoarea totală a acestora fiind de 68.500 lei.

Principalele domenii de activitate în care au fost constatate deficienţe: construcţii, exploatare forestieră, transport, alimentație publică, instalații electrice, spălătorii auto, distribuție mărfuri, morărit și panificație, confecții textile,  comerț.

IMPORTANT

Persoanele care vor să sesizeze munca fără forme legale de angajare o pot face, în scris,  la numărul de fax 0248/223.412, la adresa de e-mail itmarges@itmarges.ro sau direct la sediul din Piteşti, Bulevardul Republicii nr.11.

(Foto: descriptiv)

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA