930 x122 grota rece

amenzi

Argeș: Paznic prins de polițiști beat în post

Un paznic al unei societăți comerciale din Argeș a fost prins beat de polițiști în post. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Citiți și: A „plouat” cu amenzi! Patroni argeșeni care au vrut să „fenteze” legea

Ca urmare a celor constatate, bărbatul în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 200 de lei, conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor și bunurilor.

De la începutul lunii februarie, oamenii legii au desfășurat acțiuni de control la un total de 40 de societăți comerciale la care este obligatorie organizarea unui dispozitiv de pază,  50 de paznici fiind verificați.

Citiți și: Zi neagră pentru șoferi. Aproape 40 de filtre ale Poliției

IPJ Argeș transmite:

„În perioada 06-10 februarie a.c., polițiștii compartimentelor Sisteme de Securitate din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești și din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, au acţionat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului agenților economici, prin verificarea modului de organizare cu privire la manipularea, depozitarea și transportul valorilor monetare și respectarea normelor de lucru interne.

Totodată, la unitățile asigurate cu pază umană, a fost verificat modul de efectuare a serviciului de către agenţii aflaţi în serviciu cu privire la respectarea consemnul general și particular, precum și modul de îndeplinire a obligațiilor specifice de către furnizorii de servicii de securitate private.

În cele cinci zile, polițiștii au verificat peste 40 de obiective la care este obligatorie organizarea unui dispozitiv de pază, cu precădere din domeniul de activitate pariuri sportive și jocuri de noroc, precum și case de amanet, dar și agenți comerciali cu diverse obiecte de activitate, dintre care un obiectiv de tip industrial.

La obiectivele asigurate cu pază umană, precum și la cele asigurate cu servicii de monitorizare și dispecerat de pază, a fost verificată respectarea consemnului general și particular al postului de pază, fiind realizate și testări ale respectării timpilor de intervenție, fiind verificați, în total, peste 50 de agenți de pază.

La 2 dintre agenții comerciali verificați au fost constatate deficiențe, constând în lipsa analizei de risc sau neimplementarea măsurilor trasate prin aceasta, fiind aplicate sancțiuni conform HG 301/2012, ocazie cu care au fost stabilite și termene pentru remedierea deficiențelor.

De asemenea, unul dintre paznicii verificați de polițiști se afla sub influența alcoolului, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform Legii 333/2003.”

Foto: descriptiv/ Sursă: observatornews.ro

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3